Ett kast ga dobbelt opp med fisk

Inge Boge fisket ørret i et vann i Bergen. Så kom denne gjedda (10,5 kg/105 cm) og beit over fangsten. Utrolig nok landet han begge.
Inge Boge fisket ørret i et vann i Bergen. Så kom denne gjedda (10,5 kg/105 cm) og beit over fangsten. Utrolig nok landet han begge.

Inge fisket etter ørret, med 0,12 mm fireline og lettspinnstang fra Biltema. Det hogg på en fisk, som straks viste seg langt ute på vannet. Like etterpå plasket det voldsomt, og da så han at det var en skikkelig sværing.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

– Fisken lot seg først sveive rolig inn, men da den kom nærmere, så jeg at det var en gjedde; med en ganske stor ørret stikkende ut av kjeften. Neste gang jeg så fisken, var ørreten borte. Jeg fikk ingenting til å stemme. Etter en halvtimes kamp, fikk jeg gjedda på land. Ørreten var borte og sluken hang på utsiden av gjellelokket på gjedda. Inni magen på gjedda, så jeg at noe beveget seg. Jeg tok tak og trykket ut en fin ørret, fremdeles levende, med betydelige bittskader på bakre halvdel.

Resultatet ble to levende fisker for Inge Boge; en nydelig ørret på 900 gram og en gjedde på 10,5 kilo.

– At gjedda var glupsk visste jeg, men det var utrolig spennende å få oppleve det på denne måten. Noen ganger tror jeg på flaks (eller fiskelykke om du vil), forteller Inge Boge til Jakt & Fiske.

Fisken ble meldt inn til Jakt & Fiskes fiskekonkurranse, Sølvfisken.