Statskog åpner utleiehyttene

Etter måneder med stengte dører på grunn av koronapandemien åpner Statskog igjen sine utleiehytter og buer over hele landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

– Smittepresset i Norge er sterkt redusert, og svært mange leter etter gode feriealternativer i landet vårt. Derfor har vi besluttet å åpne hyttetilbudet igjen, samtidig som vi skjerper informasjon og varslingsrutiner for å styrke smittevernet, sier administrerende direktør i Statskog Gunnar Lien i en pressemelding.

Statskog har 86 utleiehytter og 130 åpne buer spredt rundt i Norge. Utleiehyttene er rimelige leiealternativ, mens de åpne buene er gratis.

Hyttene har vært stengt fra i midten av mars på grunn av koronapandemien.

– Risikoen for smitte på disse hyttene er nå lav. Likevel oppfordrer vi leietakerne til å ta ekstra hensyn gjennom konkrete råd og varslinger, sier Lien.

Statskog understreker imidlertid at folk som mistenker at de er smittet av koronaviruset, ikke skal oppsøke Statskogs hytter. Dersom man mistenker koronasmitte under eller rett etter oppholdet, skal Statskog varsles slik at den aktuelle hytta kan tas ut av utleiesystemet i en periode.