Annonse

Test av miniprinter Polaroid Hi-print

– Om jeg har printer på hytta, sa du?

Frister det med fargebilder i hytteboka, kan dette være dingsen for deg.

Publisert

Hytteboka jeg kom over på en tur i Rondane, har bitt seg fast i minnet. Boka var ekstra fargerik, der noen av minnene var supplert med både kulepenntegninger og små øyeblikksbilder i farger. 

Denne miniprinteren fra Polaroid hjelper deg med sistnevnte.

Enkel å bruke

Den lille dingsen lades enkelt via USB-kabel og kobles til mobilen med blåtann. Printeren styres med en app, der du kan redigere bildene, legge på tekst, grafikk eller lage rammer på bildet før du skriver ut. Sistnevnte «spiser» dessverre kanten av bildet.

Dette kan unngås om du redigerer bildet i en egen app først, men da blir også produksjonen til hytteboka mer tidkrevende.

Du trenger ikke å skifte ut blekkpatroner som tørker inn, da hver kassett inneholder både fargebånd og papir til ti bilder. Bildets bakside fungerer som et klistremerke.

Strømmen varer til omtrent 20 utskrifter. Powerbank kan være lurt på ei hytte uten strøm.

Miniprinteren bidrar unektelig til å sette sitt eget preg på hytteboka.
Et jaktminne er på vei ut fra printeren og inn i minneboka.

10-er for et bilde

Prisen på papir varierer fra butikk til butikk, men for rundt 200 kroner får du en pakke med to kassetter, altså 20 bilder.

Bildestørrelsen er noe mindre enn den klassiske polaroidstørrelsen, og har formatet: 5,4 x 8,6 cm. Dette er noe mer avlangt enn 4:3 og 2:3, som er vanlige standarder på mobiler og foto apparater, og litt buttere enn 16:9-formatet. 

Aller helst skulle jeg hatt printer som trykket bilder i helt klassiske bildeformat, uten å kutte i topp og bunn.

Medium kvalitet

Bildekvaliteten leverer ikke helt etter forventningene. Også bilder tatt med profesjonelt kamera ender med å se ut som de er tatt med et enkelt mobilkamera som er flere år gammelt. Det gir unektelig en retro sjarm i hytteboka. 

Inngangsprisen er dyr, særlig om printeren for det meste blir liggende ubrukt. Nyttig er den ikke, men moro er det lell.

Polaroid Hi-print

Reisevennlig mobilprinter. Skriver ut selvklebende bilder med trådløs oppkobling via Bluetooth.

Vekt: 260 g

Størrelse: 8,5 x 16 cm

Bildestørrelse: 5,4 x 8,6 cm

Pris: kr 1099,-

Leverandør: Focus Nordic, www.focusnordic.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS