Annonse

Færre ulver i Skandinavia

Det er færre ulver i Skandinavia, ifølge Rovdata.

Ifølge nye anslag er det 510 ulver i Skandinavia. Det er en liten nedgang fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i Rovdata og Viltskadecenter sin årlige rapport med bestandsstatus for den skandinaviske ulvebestanden.

I vinter ble det påvist til sammen 51 valpekull født i Skandinavia i 2022, som er en nedgang på tre kull fra året før. Av de 51 dokumenterte valpekullene, ble tre kull påvist i helnorske revir, seks kull i revir på tvers av riksgrensen mellom Norge og Sverige og 42 kull i helsvenske revir, skriver Rovdata.

– Mens antall helsvenske kull er uendret fra i fjor, er det påvist ett færre helnorsk kull og to færre kull i grenserevir. Det medfører at antall ulver beregnes litt lavere enn i fjor, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Hvor mange ulver det er i Sverige og Skandinavia beregnes ved å multiplisere antall påviste valpekull med ti. Metoden inkluderer både levende og døde ulver gjennom hele registreringsperioden.

I Norge har myndighetene mål om å registrere alle ulver innen for landets grenser. I mai ble det kjent at det i vinter var registrert totalt 89–92 ulver i helnorske revir og grenserevir eller på vandring i landet.

Det var første gang på sju år at det ble registrert under 100 ulver, og var en nedgang på nesten 30 prosent fra året før.

Powered by Labrador CMS