Annonse

Vektla human ulvejakt

- Jeg er stolt av jegerstanden i gjennomføringen av årets ulvejakt. Det sier leder av NJFF - Hedmark, Knut Arne Gjems, som var sentral i organiseringen av jakta på Julussa- og Osdals-flokkene.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

- Vi satt human jakt øverst på agendaen. Jeg deltok sjøl på jakt i Julussa-reviret, og opplevde at mange jegere slapp ulv forbi seg, fordi de ikke hadde godt nok “tak” på den. Det var en veldig god jaktmoral, sier Gjems.

- Dere var redde for kritikk hvis det oppsto skadeskyting?

- Ja, 86 prosent av den norske befolkningen har tiltro til at jakt blir utøvd på en god måte. Da var det viktig for oss at denne tilliten er minst like god etter at jakta var gjennomført.

- Hele 17 ulver ble skutt i løpet av jaktas 12 første dager…

- Ja, god jaktledelse og organisering, og ikke minst gode sporingsforhold var årsaken til at jaktlagene greide i ta ut så mange dyr så raskt, sier Gjems.

Restdyr i revirene

Mellom 50 – 100 jegere deltok i hvert av de to jaktlagene. For første gang ble det også brukt lappetøy, totalt to mil langt, i innringingen.

- Det var også innslag av aksjonister i jaktområdene?

- Det var aksjonister ute på jakta daglig. Vi hadde bestemt oss for ikke å la oss provosere, og tok i mot dem på en vennlig måte. Det gikk veldig greit, sier Knut Arne Gjems.​

Skeptiske til ny klagenemnd

NJFF stiller seg avventende til at Regjeringen ønsker å etablere en uavhengig rovviltklagenemnd.

- Slik vi har forstått det, ønsker Regjeringen at en uavhengig nemnd skal behandle klager på vedtak i rovviltnemndene, og ikke Klima- og miljødepartementet. Det er vi skeptiske til, sier NJFFs fagleder Siri Parmann.

Powered by Labrador CMS