Annonse

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring.

Veterinærinstituttet søker jegernes hjelp for å overvåke dvergbendelorm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Er du en ivrig revejeger og har lyst til å spe på budsjettet?

Veterinærinstituttet trenger jegernes hjelp for å overvåke eventuell forekomst av parasitten Echinococcus multilocularis, kalt revens dvergbendelorm på folkemunne.

Populært tilbud

Instituttet trenger 250 deltakere, som plukkes ut blant dem som har vist sin interesse basert på bosted.

– Det er viktig at vi får god geografisk spredning i prøvetakingen. Vi må ha prøver fra alle fylker, ellers kan vi ikke dokumentere at fastlandsnorge er fri for parasitten, sier prosjektleder Inger Sofie Hamnes ved Veterinærinstituttet.

Hun beskriver hjelpen fra jegerstanden som uvurderlig.

– Takket være jegerne får inn vi prøver av et vilt som ellers er svært vanskelig å få tak i. Vi hadde ikke klart å gjennomføre dette uten, sier Hamnes.

Alle som blir plukket ut til å delta i prosjektet, får tilsendt prøvetakingsutstyr for fem rev. I enkelte tilfeller kan man også få ettersendt flere prøvesett.

Instituttet betaler 500 kroner per innsendte og godkjente prøve, som må inneholde både avføring, tunge og lever fra den felte reven. Du kan altså få betalt for innsendte prøver fra inntil fem rev.

Rev, ulv og hund

Parasitten kan komme til Norge på ulike måter: Gjennom innvandring av rødrev eller ulv østfra, gjennom hund som er smittet i utlandet, eller via smågnagere som «blindpassasjerer» med varetransporter.

Det er derfor det også er krav om behandling av jakthunden din om har vært på Sverige på jakt eller trening.

Her kan du melde deg som prøvetaker.

Powered by Labrador CMS