Annonse

Test av Orvis Ultralight Wading Boots

Vinnersko for vandring og vading

Går du mer enn du vader er Orvis nye lettvektssko et usedvanlig godt valg. Hadde de egenskapene vært det eneste vi vurderte hadde vi trengt en terning som gikk til sju.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Orvis Ultralight Wading Boots

PRODUKTFAKTA: Lave og lette vadesko med snøring, mellomsåle i EVA Vibram og yttersåle i Dual Durometer Vibram. Mulighet til å feste på metallpigger for bedre grep. Vekt, str 43: 1076 g.

PRIS: kr 2799,-

LEVERANDØR: Nordic Outdoor AS, tlf. 37 00 28 88, www.nordicoutdoor.no

KARAKTER: 5

Valg av vadesko er for mange fiskere en serie kompromisser. Skoen må selvfølgelig kunne brukes til vading, men for mange av oss er det vel så viktig hvordan skoen fungerer på land.

De tradisjonelle filtsålene er uovertrufne når det kommer til grep på glatte steiner under vann. Dessverre oppleves de som å gå på såpe når underlaget er mose eller gress.

Gummisålene på Orvis’ siste modell er noe av det bedre vi har prøvd. Grepet er rett og slett ypperlig, både til lands og til vanns. Sålene har stivere kanter, en fordel på skrått underlag. Skal du bedrive tung laksevading kan du skru inn piggene for å bedre grepet ytterligere.

Skoene er ypperlige å gå langt i. Komforten minner mer om et par fjellstøvler enn vadesko, selv når dagsetappene ligger på 2–3 mil per dag. Den usedvanlig gode dempingen i sålen er en viktig årsak til dette. Den lave vekta er også en udiskutabel fordel under denne typen fiske.

Skoene er svært lave til vadesko å være, og gir derfor ikke like god ankelstøtte. De fungerer derfor dårligere til tung laksevading enn vi er komfortable med, og det er kun på grunn av dette skoene ikke får toppkarakter. Til vandrefiske med vadere er de dog så suverene at hadde testen kun omhandlet det, hadde det blitt sju på terningen.

Skoene tørker fort og har ingen synlige tegn på alvorlig slitasje etter vel 30 mil i diverse terreng. Skal du ha deg et nytt par sko til «vadevandring» er Orvis Ultralight Wading Boots så godt som det blir.

Powered by Labrador CMS