Annonse

Test av Guideline Alta NGx Sonic Jacket

Her testes Guideline Alta NGx Sonic Jacket på fisketur.
Her testes Guideline Alta NGx Sonic Jacket på fisketur.

Plettfritt snitt for fiskeren

Utviklerne i Guideline jobber i medvind for tiden. Alta NGx-serien fortsetter å imponere. Vadejakka gjør seg ikke bort den heller.

Publisert

Hva er egentlig en god vadejakke? En som er fin og vanntett? En som rommer alle flueboksene dine? Eller kanskje oppgaven først og fremst er å gi et hint om merkevarebevissthet og tykkelsen på lommeboka di? 

En sesong med Guidelines NGx Sonic Jacket bekrefter det vi egentlig visste fra før; du trenger ikke en svindyr vadejakke for å bli fornøyd. Her du får en tipp topp allroundmodell til prisen av en vanlig skalljakke, spekket med praktiske løsninger.

Passform og plass

En god fiskejakke bør ikke «henge og slenge» på kroppen. For fiskere generelt og fluefiskere spesielt, er passform og formsydde detaljer viktig. 

Foruten funksjonelle lommeløsninger, må hette og mansjetter fungere godt, ellers er du i trøbbel når det regner og blåser fiskehatter. 

På vår testjakke er detaljene i all hovedsak på plass, og den har et tilnærmet et plettfritt snitt. Skal vi flisespikke, kunne mansjettene vært noe bedre, for de har en tendens til å vrenge seg under håndleddet.

Modifisert skalljakke

Guideline kaller dette en skalljakke. Modifisert skalljakke ville kanskje vært mer presist. Lommene er komprimert, har noen ekstra funksjoner og tar minimalt med plass. Dette gjør samtidig at brystpartiet blir litt tyngre og stivere enn på en lett skalljakke. 

Plassmessig er de fire store frontlommene gode. De holder regnvann ute og er rimelig lette å fylle og tømme. «Rimelig» fordi de største flueboksene må lirkes ut og inn. 

Og slukbokser? Vel, de kan skape litt trøbbel. Det er for så vidt en grei kompromissløsning. Bare tenk gjennom behovet ditt før du handler.

Verdt hver krone

Sammenlignet med vadesko og vadebukser, er det alltid vadejakka som holder lengst. Det gjør det lettere å forsvare en litt stivere pris enn resten av habitten. I det perspektivet er Alta NGx Sonic verd hver krone. 

Du bør dog like fargen, for her er ingen andre valgmuligheter. Husk til slutt at jakka er designet for fluefiskere. Jeg synes den fungerer supert også til slukfiske, men sjekk lommene før du handler.

Guideline Alta NGx Sonic Jacket:

Klassisk formsydd vadejakke med høy fleecefôret hals. Sveisede sømmer. D-ring til håv. Fire store frontlommer m/fleecefôr. To innvedige lommer. Hypalon dokkingstasjon for verktøy i front. Stramming i livet, samt mesh-drenering. Alle materialer bluesign® godkjente og PFAS frie. Størrelser fra XS til XXXL.

Vekt: 753 g (Large)

Glidelåser: YKK Aquaguard frontglidelås m/ vannklaff bak

Hette: Avstivet brem og 3-veis justering

Pusteegenskaper: 20 000 g/m2

Vannsøyle: 20 000 mm

Stoff: 3-lags Nylon Taslan

Pris: kr 4 499,-

Leverandør: Guideline, guideline.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Slitesterk, praktisk og lett

  • Lett å pakke/stroppe saker på utsiden
  • Greit bæresystem

Minus

  • Dårlig pakking gir dårlig ryggkomfort
  • Dyr

  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS