Annonse

Test av snelle Daiwa Black Widow BR LT 2500

Test av snelle Daiwa Black Widow BR LT 2500.
Jakt & Fiske har testet snellen Daiwa Black Widow BR LT 2500.

Den sorte enke svikter ikke

Det er ikke hverdagskost å finne ei snelle som overpresterer sesong etter sesong.

Publisert

Jeg stiller få, men store krav til sneller. De skal være lette å håndtere, ha strøkent snørepålegg og jevn brems. Ikke minst skal de tåle juling og saltvann.

Da er det gledelig at prisen på driftssikre Black Widow med baitrunnerfunksjon ligger på under 900 kroner. Det gjør det lett å kjøpe flere sneller til bruk i for eksempel en meiterigg. Som spesialsnelle er det en fordel at den også fungerer godt som vanlig kastesnelle.

Et varp som ikke går i filler

Akkurat som Shimanos legendariske baitrunnere, er denne japaneren også bygget på «traktorprinsippet» med dunkle farger, ett kulelager, og få, men robuste komponenter.

Snellene har dog dobbelt bremsesystem, med en klassisk frontbrems og aluminiumsspole, og en «bakbrems» som justerer frikoplingsmotstanden. Sveiva er av den «gamle» gjennomgående typen. Den er likevel svært robust og har et håndtak det er godt å holde i.

En virkelig allrounder

Til denne testen har jeg brukt tre sneller i den lille 2500-størrelsen. De var tiltenkt lett sjømeite, ferskvannsfiske med mark og allround ismeite. 

Svært gode kasteegenskaper har resultert i hyppig bruk. Mine to gutter ble så dus med enkene, at de tok steget fra lukket til åpen haspel med dem.

Konklusjon

Snøreopplegget floker seg ikke, men kunne vært bedre. Baitrunnerfunksjonen er jevn og rimelig lett, men skulle gjerne hatt mindre motstand fra bremsen. Dette fordi disse små størrelsene ofte blir brukt til ultralett agnfiske, sensitivt isfiske eller rent frilinefiske med hele agnfisk.

Alt i alt utkonkurrerer denne snella likevel en rekke andre vanlige haspelsneller i samme prissegment. Og det helt uten spesialfunksjoner. Det er en liten bragd.

Daiwa Black Widow BR LT 2500

Haspelsnelle.

Vekt: 295 g

Kulelager: 1

Utveksling: 5.2:1

Linjekapasitet (braid): 0,20 mm/150 m

Brems: 10 kg

Pris: kr 895,-

Leverandør: Daiwa Skandinavia

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS