Annonse

Test av Arctic Silver IC3

Funksjonell fiasko

Fluesnella Arctik Silver IC3 faller fullstendig gjennom under praktisk fiske.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Arctic Silver IC3 er en nav-løs storspolet fluesnelle i frest aluminium med klikkbrems. Førsteinntrykket er at snella er veldig fint maskinert.

Den har to store kulelagre, noe som gir svært jevn gange. Snella har også hel ramme under spolen, så det er umulig å kile fast fortom eller snøre.

IC3 har klikkbrems med tre nivåer av «motstand», i hvert fall i teorien. I bruk kan det imidlertid virke som om leverandørens ønske om å lage et annerledes og særegent design har trumfet alle hensyn til funksjon.

Motstand?

En fluesnelle har egentlig ingen veldig kompliserte oppgaver; den skal bare oppbevare, gi ut eller ta inn fluesnøre. Denne snella makter bare to av oppgavene. Den klarer selvsagt å oppbevare fluesnøret, og innsveivingen går lett og fint. Problemet er klikkbremsen, som ikke gir motstand nok når snøret skal ut igjen.

Bremsen består av en liten plastikktapp som går mot freste spor i spolen – for å gi både lyd og motstand. Men på IC3 fungerer det ikke i det hele tatt. Foruten den monterte klikkbremstappen, som er merket «Soft», leveres snella med en ekstra tapp merket «Hard».

Test: Take linekurv

Rett fra boksen er hardeste motstand på den mykeste varianten 90 gram (målt med digital vekt) og letteste 70 gram. Det er ikke nok motstand til å forhindre at snella spoler over når man drar ut snøret for å kaste. Har man løst snøre liggende i elva, er det heller ikke nok motstand på den hardeste innstillingen til å forhindre at strømmen drar snøret ut av snella.

Faller igjennom

For å bytte til den harde klikkbremstappen, må du fram med skrutrekker og demontere snella, hvilket er en litt fiklete og omstendelig affære. Her skal også nevnes at eventuelt hyppig spoleskifte i kombinasjon med komponenter i aluminium, gjør «maskineriet» utsatt for slitasje og slark.

Test: Arctic Silver Greenvelvet WF5F

For å gjøre en lang bremsehistorie kort: Etter å ha byttet til den hardere klikkbrems-tappen, rakk jeg ikke å måle motstanden før tappen brakk.
Det hjelper ikke med et pent design hvis funksjonen svikter fatalt, hvilket dessverre er tilfelle her. Snella faller fullstendig igjennom til praktisk fiske.

Man må kunne forvente uendelig mye mer når man blar opp 5000 kroner.

Arctic Silver IC3

Navløs, storspolet fluesnelle i frest 6061-T6 aluminium. Leveres med neoprenfutteral og ekstra bremsedeler.

Vekt: 196 g (egen veiing).
Snøreklasse: 7/8.
Kapasitet: ikke oppgitt.

Pris: 4890,-
Leverandør: www.arcticsilvershop.com

Karakter: 1

Powered by Labrador CMS