Annonse

Test av Sufix Advance

Slitasjesterkt allroundsnøre

Fiskesnører holder jevnt over et høyt nivå, og byr sjelden på noe helt unikt. Sufix Advance holder ikke alle lovnader, men er god på det viktigste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Amerikanske Sufix Advance vant EFTTEX i 2017, og har fått status som en nyskapende line som tåler mye. Sufix hevder de har laget den råeste linen på markedet. Dette måtte vi undersøke, og skaffet oss en stabel med snører og kjørte langtest i nesten to år.

Med hjelp fra flere erfarne fiskere, har jeg testet ut seks tykkelser fra 0,18 til 0,60 mm til alt mitt fiske. Det har blitt brukt til absolutt alt fra fluefortommer til lett havfiske. La oss bare si det med en gang: i kategorien sterke og litt stive snører, er dette noe av det beste på markedet. Her får man snører som fungerer til det meste, og som varer lenge, til en overkommelig pris.

Mye av æren for dette skal den unike G2-spolen og den jevne påspolingen ha. Siden kveilene aldri krysser hverandre på de brede og høye spolene, resulterer det i glatte snører uten et merkbart svakt punkt. I tillegg fungerer spolelåsen utmerket.

Så til lovnadene: Sufix skriver på forpakningen at linas bruddstyrke er hele 96 prosent med Uni-knuten. Det ville vært unikt, men er ikke sant. Jeg har testet den med forskjellige tykkelser, og snittet av mine målinger er en bruddstyrke på 85 prosent. Det er slettes ikke dårlig, men ikke som lovet.

Det at snøret har mindre strekk og er mer usynlig i vann, er som forventet heller ikke riktig. Med to tilfeldige snører fra snøreboksen, avslørte vi også denne påstanden med Orvis Superstrong og Berkley XL, henholdsvis i akvarium og på en 5 m testbenk.

Der snøret faktisk holder helt eller nesten det produsenten lover, er heldigvis på de viktigste områdene; slitasjestyrke, levetid og knytestyrke. Her er Advance skikkelig bra, og på slitasje i en klasse for seg selv. Selv om dette er en litt stiv line, er den samtidig smidig, glatt og har overraskende lite minne.

Nå har jeg hatt linene på kontoret i bokser eller på diverse sneller i to år. Jeg har ingen betenkeligheter med å bruke de samme snørene i noen sesonger til. De holder seg godt og kan brukes til alt mulig.

Snøret leveres på store spoler med snørelås, som resulterer i et glatt snøre uten et merkbart svakt punkt.

PRODUKTNAVN: Sufix Advance Clear 300 m

PRODUKTFAKTA: Avansert monofilament av H-PE molekyler og Hyper Copolymer nylon, hvor HMPE molekyler fra multifilament, blandes inn i snørets overflate. Smidig line som absorberer tilnærmet 40 % mindre UV-stråler enn andre liner. Snøret leveres på store spoler m/snørelås og påspolt med G2 Precision Winding. Leveres i 14 tykkelser fra 0,16 mm til 0,60 mm og i lengder på 300 m eller 1000 m.

PRIS: fra kr 279,-

LEVERANDØR: Normark Norway AS, 67 16 74 00, www.elbe.no

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS