Test av Sufix Advance

Slitasjesterkt allroundsnøre

Fiskesnører holder jevnt over et høyt nivå, og byr sjelden på noe helt unikt. Sufix Advance holder ikke alle lovnader, men er god på det viktigste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Amerikanske Sufix Advance vant EFTTEX i 2017, og har fått status som en nyskapende line som tåler mye. Sufix hevder de har laget den råeste linen på markedet. Dette måtte vi undersøke, og skaffet oss en stabel med snører og kjørte langtest i nesten to år.

Med hjelp fra flere erfarne fiskere, har jeg testet ut seks tykkelser fra 0,18 til 0,60 mm til alt mitt fiske. Det har blitt brukt til absolutt alt fra fluefortommer til lett havfiske. La oss bare si det med en gang: i kategorien sterke og litt stive snører, er dette noe av det beste på markedet. Her får man snører som fungerer til det meste, og som varer lenge, til en overkommelig pris.

Mye av æren for dette skal den unike G2-spolen og den jevne påspolingen ha. Siden kveilene aldri krysser hverandre på de brede og høye spolene, resulterer det i glatte snører uten et merkbart svakt punkt. I tillegg fungerer spolelåsen utmerket.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.