Bortsett fra at noen vil få ødelagt fiskesesongen, vil ikke lavt vannivå i magasinene være dramatisk for fiskebestandene på kort sikt, ifølge fiskeforsker Børre Kind Dervo. Foto: Atle Skjelde
Bortsett fra at noen vil få ødelagt fiskesesongen, vil ikke lavt vannivå i magasinene være dramatisk for fiskebestandene på kort sikt, ifølge fiskeforsker Børre Kind Dervo. Foto: Atle Skjelde

– Dette takler fiskebestandene

Hva betyr de sterkt nedtappede vannmagasinene for fiskebestandene? Ikke all verden på kort sikt, ifølge Børre Kind Dervo ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).
21. juli 2022

Andre uka i juni var fyllingsgraden i Norge på 42,3 prosent, et godt stykke under medianen på 54,3 prosent de siste 20 årene.

Fiskeforsker Børre Kind Dervo avdramatiserer likevel i stor grad situasjonen. Han viser til ordningen med laveste regulerte vannstand (LRV), som er det laveste vannivå et vannmagasin kan tappes i henhold til konsesjonsbestemmelsene.
– Det uvanlige i år, er at mange magasiner er tappet ned mot LRV, sier han.

Mindre matfat

Ny situasjon

Etterlyser mer kunnskap

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Det kan være krevende å lande ei sprelsk kveite. En skikkelig landingskrok er til stor hjelp. Foto: Tommy Egra
Fiskertips:

Kveitefiskes hemmeligheter

Få andre arter langs kysten har skapt så drøye fiskehistorier og brukket flere fiskestenger enn kveita. Her forteller vi deg hvordan du lykkes.
Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian
Guide:

Slik fisker du med tørrflue i skogstjern

Flua lander silkemykt på vannspeilet tett på land, før den forsvinner i et elegant vak. Her er rådene for å komme i gang som tørrfluefisker.
En ny rapport viser at 8 prosent av undersøkte norske lakseelver har en høy forekomst av rømt oppdrettslaks. Foto: Marius Ltu / iStockphoto

Andel oppdrettslaks som rømmer holder seg stabil

Andelen oppdrettslaks som rømmer, holder seg stabil. 8 prosent av elvene som er undersøkt, har høye innslag av oppdrettslaks.

På forsiden nå