Runar Rugtvedt – styremedlem i NJFF gjennom 30 år, og leder i seks av dem, er ikke nådig i sin kritikk av fiskeriministeren. Foto: Leif Ø. Haug

– Svært skuffende av fiskeriministeren

Ny forskning peker bl.a på bunntråling som en viktig grunn til at Oslofjorden-Skagerrak sliter. Tidligere NJFF- leder Runar Rugtvedt retter sterk kritikk mot Sjømat- og fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.
12. april 2021

I den store dokumentaren 100 års overfiske årsak til kollaps, kan du lese om hvordan forskere peker på overfiske som viktig årsak til nedgangen i fiskebestandene i havområdet. I en ny rapport foreslås en rekke nye restriksjoner for fiskeriene.

Sjømat- og fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen velger ikke å kommentere disse anbefalingene, men peker heller på fritidsfiske og sportsfiskere. Det får tidligere styreleder i NJFF og mangeårig leder av sportsfiskeutvalget, Runar Rugtvedt, til å reagere:

– Dette er svært skuffende. Spesielt når det er lagt ned så grundig arbeid i dette. Ministeren retter baker for smed, og stikker hodet i sanden uten å forholde seg til realitetene. Jeg hadde forventet at kunnskap fra våre beste forskningsmiljøer ville blitt tatt mye mer alvorlig, sier han.

Rugtvedt mener fiskeriene bør innse at bærekraftig og kunnskapsbasert fiske og forvaltning er framtida.

– Erfaringene viser at fiskerne sjelden har sett sine begrensninger selv, før ressursene er borte. Det har vært forskerne som har sett at vi må bremse og stoppe opp, sier Rugtvedt.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå