Har du lyst til å fiske i Altaelva?

Send oss ditt beste laksebilde fra sesongen, og vær med i konkurransen om to døgn guidet fiske i verdens beste storlakselv!
17. juli 2019

Siste ukesvinner er Ola Bromseth med bildet av det vi alle drømmer om - kampen med en nygått atlantisk villaks. Bildet ble tatt i Syltefjordelva.

I sommer – i det internasjonale villaksåret 2019 – bør du være på hogget. Ikke for å ta den største laksen, med det beste bildet. Derfor bør du ha kameraet klart til «skudd» når du er i elva.

Hva ser juryen etter? I alle fall en av disse tre s-ene: spenning – stemning – særegenhet.Inneholder bildet ditt et av disse elementene, har du kommet langt på vei. Skitt fotojakt!

Ps! Du må ikke nødvendigvis ha det råeste speilreflekskameraet for å vinne sommerens fotokonkurranse. En god smarttelefon eller et kompaktkamera kan være bra nok, så sant lyset er rimelig bra.

Her kan du melde inn laksebildet ditt.

Her er premiene

1. premie. To døgns guidet fiske i Altaelva for en stang (kun fluefiske) i Bollo og sagnomsuste Øvre Sierra i Vina-sonen, 29.–30. juli, sommeren 2020. Premien inkluderer reise, båt med roer, og kost og losji i Alta.

Verdi kr 20 000,-.


2. premie. Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II kompakt systemkamera, med innebygd 25–400 mm.

Kompromissløst superzoomkamera med stor entommers sensor og brennvidde tilsvarende 25–400 mm i fullformat. Kameraet for deg som vil takle alle situasjoner, men ikke vil bære med deg tungt speilrefleksutstyr. Filmer i 4K og har gode egenskaper i svakt lys.

Verdi kr 9939,-.


3. premie. Olympus Tough TG-5 vanntett kompaktkamera som tåler alt! TG-5 er den siste i rekken av kompaktkameraer fra Olympus.

Verdi kr 3990,-.Denne Härkila-skjorta (kr 849,-) er en av mange populære produkter i NJFF-butikken.

 

Ukevinner

Hver uke gjennom hele sommeren, kårer vi en ukevinner. Vedkommende får velge en premie for inntil 1000 kroner fra NJFF-butikken, og får tilsendt en rabattkode for bruk i butikken. Se njffbutikken.no.


Her er konkurransereglene

  1. Konkurransens varighet er fra 1. juni til 31. august2019.
  2. Bildene skal være tatt i denne perioden.
  3. Fotografen skal oppgi tidspunkt, sted og konkret informasjon om bildet. 
  4. Konkurransen er åpen for alle, utenom ansatte i NJFF.
  5. Du kan sende inn inntil tre bilder per uke.
  6. Hver uke kåres en ukevinner. 
  7. Hver av ukevinnerne går videre til finalen, der de tre beste premieres, som annonsert.
  8. Juryen er suveren i sine avgjørelser.

Juryen består av journalist og fotograf Torgeir W. Skancke (juryleder), ansvarlig redaktør Ole Kirkemo, og prosjektleder i Villaksens år, Karina Gjerde.


Her er fire fototips:

 «Rydd opp» i motivet: Elementer som ikke tilfører bildet noe, trekker det i stedet ned.

Gå tett på: Dette er spesielt effektfullt hvis det skjer noe i bildet, eller hvis du vil ta portretter.

Vær der det skjer: En god fotograf tar bilder fra ulike vinkler, eksempelvis når en fisk håves: Sett deg på huk – eller legg deg ned – og ta bildet.

Bruk fantasien: Du trenger ikke ta laksefiskebildet slik du har sett andre har gjort det før deg. Gå heller egne veier, finn nye vinkler og utsnitt. Det er da du overrasker leseren – og juryen.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Slik fisker du best om natten

I motsetning til den jevne fisker, er de fleste fiskeslag svært aktive om natten. I mange tilfeller er det nettopp i ly av mørket de største er lettest å lure. Her er tipsene du trenger for å lykkes.

Støyutsatt fisk har økt risiko for tidlig død

Fisk som blir utsatt for støy over lengre tid, har økt risiko for å dø tidligere i livet, viser en britisk studie.

– Det er oppdretterne som skal betale når fisk rømmer

Det sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). Oppdrettsnæringen skal nå automatisk ta regningen når Fiskeridirektoratet må fiske opp rømt oppdrettslaks.

På forsiden nå