Denne laksen ble fanget i Gudenåen i Danmark. Elva ligger helt øst i landet, og er en av de nærmeste til de norske og svenske elvene hvor man har hatt lignende utbrudd. Foto: DTU Aqua

Funn av syk dansk laks

Det er fanget en laks i den danske Gudenåen, som har lignende symptomer som laksen i Enningdalselva. Danske forskere har kontaktet norske kolleger for å utveksle informasjon.
12. juni 2019

Symptomene hos den danske laksen er konsentrert til hoderegionen. Laksen ble fanget av en dansk sportsfisker 29. mars i år og har store skader ved gjellene og i hoderegionen. Danske forskere ved DTU Aqua har kontaktet norske kolleger, for å utveksle informasjon om sykdommen.

Laksen mangler det typiske sårbildet langs buken, men det behøver ikke utelukke at det er samme grunnleggende årsak, sier veterinærer Jakt & Fiske har snakket med.

Danske forskere har nylig kontaktet norske kolleger for å utveksle erfaringer rundt det mystiske sykdomsutbruddet.

Til nå er det funnet fisk med symptomer som kan knyttes til sykdomsutbruddet i Enningdalselva, i Norge, Sverige, Irland, Skottland og Danmark.

Følg Jakt & Fiske på Facebook for siste nytt i saken.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.
Helhetlig plan for Oslofjorden:

– Gjennomføringen er den store utfordringen

Fiskekonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Øyvind Fjeldseth, er positiv til intensjonene regjeringens tiltaksplan, men sier det vil kreve store ressurser og godt samarbeid mellom flere etater for å realisere den.
Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

På forsiden nå