Denne laksen ble fanget i Gudenåen i Danmark. Elva ligger helt øst i landet, og er en av de nærmeste til de norske og svenske elvene hvor man har hatt lignende utbrudd. Foto: DTU Aqua

Funn av syk dansk laks

Det er fanget en laks i den danske Gudenåen, som har lignende symptomer som laksen i Enningdalselva. Danske forskere har kontaktet norske kolleger for å utveksle informasjon.
12. juni 2019

Symptomene hos den danske laksen er konsentrert til hoderegionen. Laksen ble fanget av en dansk sportsfisker 29. mars i år og har store skader ved gjellene og i hoderegionen. Danske forskere ved DTU Aqua har kontaktet norske kolleger, for å utveksle informasjon om sykdommen.

Laksen mangler det typiske sårbildet langs buken, men det behøver ikke utelukke at det er samme grunnleggende årsak, sier veterinærer Jakt & Fiske har snakket med.

Danske forskere har nylig kontaktet norske kolleger for å utveksle erfaringer rundt det mystiske sykdomsutbruddet.

Til nå er det funnet fisk med symptomer som kan knyttes til sykdomsutbruddet i Enningdalselva, i Norge, Sverige, Irland, Skottland og Danmark.

Følg Jakt & Fiske på Facebook for siste nytt i saken.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå