Denne laksen ble fanget i Gudenåen i Danmark. Elva ligger helt øst i landet, og er en av de nærmeste til de norske og svenske elvene hvor man har hatt lignende utbrudd. Foto: DTU Aqua

Funn av syk dansk laks

Det er fanget en laks i den danske Gudenåen, som har lignende symptomer som laksen i Enningdalselva. Danske forskere har kontaktet norske kolleger for å utveksle informasjon.
12. juni 2019

Symptomene hos den danske laksen er konsentrert til hoderegionen. Laksen ble fanget av en dansk sportsfisker 29. mars i år og har store skader ved gjellene og i hoderegionen. Danske forskere ved DTU Aqua har kontaktet norske kolleger, for å utveksle informasjon om sykdommen.

Laksen mangler det typiske sårbildet langs buken, men det behøver ikke utelukke at det er samme grunnleggende årsak, sier veterinærer Jakt & Fiske har snakket med.

Danske forskere har nylig kontaktet norske kolleger for å utveksle erfaringer rundt det mystiske sykdomsutbruddet.

Til nå er det funnet fisk med symptomer som kan knyttes til sykdomsutbruddet i Enningdalselva, i Norge, Sverige, Irland, Skottland og Danmark.

Følg Jakt & Fiske på Facebook for siste nytt i saken.

Emneord: 

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå