Laksefiskene i Gaula legger igjen betydelige summer lokalt. Foto: Lars Reitan

Gaula drar inn 100 millioner

Mye av engasjementet rundt villaksen kan knyttes til økonomi. Og det er ikke småpenger det er snakk om.
19. februar 2019

I Gaula i Trøndelag, årlig en av landets beste lakseelver, er samlet årlig omsetning, inklusive ringvirkninger av fiskernes opphold, 102 millioner kroner.

Elva kan vise til 55 000 fiskedøgn i løpet av sesongen. Tilreisende fiskere bruker 542 kroner pr. døgn på leie av fisket, og 1218 kroner på overnatting, mat og drikke.

De ca. 80 000 fiskerne, som i snitt har ti dager i elva, bidrar årlig med 1,2-1,5 milliarder kroner i omsetning hos elveeierne og lokalsamfunn på landsbasis, ifølge beregninger som Stian Stensland ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet la fram på Villakskonferansen.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.
Slik binder du Chernobyl Ant:

Mutert monstermaur med magiske evner

Finnmark, Østfold, Kola, Nordmarka, Hardangervidda. Uansett årstid – denne flua kan lokke opp ørret og anadrome arter i alle størrelser. Og med disse triksene blir flua enda bedre ...

På forsiden nå