Annonse

VIllaksens år 2019

– Villaksen er et stort ansvar

Ola Elvestuen mener de store verdiene som knyttes til villaksen, gjør den mer interessant politisk. Her fikk han gleden av å løfte på en staskar på drøye elleve kilo. Hannlaksen var en bedøvet stamfisk, som skal sikre viktig genmateriale.

Villaksen er et prioritert politikkområde, forsikret klima- og miljøministeren under åpningen av det internasjonale villaksåret i Drammenselva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

– Det er nok jobb til alle, og alt arbeid hjelper, konkluderte Ola Elvestuen (V) etter seansen ved Hellefossen tirsdag formiddag.

Villaksens År 2019 vil bestå av mange ulike prosjekter og aktiviteter for å fremme villaksen, gjennom hele året. Samtidig vil det rettes fokus på utfordringene villaksen møter. Elvestuen har selv vært med på å forhandle blant annet fiskeavtalen i Tana, fiskesperra i Driva, genbank i Hardanger og etablering av villakssenter.

– Norge har en tredel av verdens atlanterhavslaks, derfor har vi et stort ansvar å ta vare på den. Men dette ansvaret er også et privilegium å ha, påpekte Elvestuen.

Rekruttering er nøkkelen
Både statsråden og ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, prøvde fiskelykken – uten hell. Østsiden JFF fikk imidlertid vist fram noen av ruggene i elva, fra stamfiske som pågår ved Hellefossen.

– Det er kjempeviktig at det nå legges en plan for å bekjempe gyroen. Elva er selve livsnerven i kommunen vår. Gjennom villaksåret håper vi å involvere og engasjere barn i alle aldre, sa Ann Sire Fjerdingstad til Jakt & Fiske.

Les også: Vil fjerne lakseparasitt fra Drammensvassdraget.

Torfinn Evensen i Norske Lakseelver ser fram til å spre lakseglede over hele landet, men kom også med en utfordring: Vi må gjøre noe med forgubbinga!
Rekruttering blir nøkkelen for Villaksens år 2019 …

Internasjonalt prosjekt
Villaksens År er et prosjekt lansert av NPAFC og NASCO, lakseverneorganisasjoner i hhv. Stillehavet og Atlanterhavet. NJFF og Norske Lakseelver står for gjennomføring av prosjektet her hjemme, med støtte fra Miljødirektoratet.

Powered by Labrador CMS