Annonse

Test av Tonic fiskebriller

Tonic har i dag 13 brillemodeller. Swish er overlegen i sterkt sollys, mens Rush Photocromic (bilde) egner seg best til overskyet vær.

Klarsynt fiske

Brillene Tonic gir fiskeren et hav av muligheter når det gjelder valg av farger, fasong og lysgjennomtrengning. Vi har sett nærmere på et par modeller som skiller seg fra mengden.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Tonic Swish + Rush

PRODUKTNAVN: Tonic Swish rød cafebrille, Tonic Rush Photocromic Copper

PRODUKTFAKTA: Polariserte solbriller med 1,8 mm tykt ripesikkert glass (fire lag m/fargefilter). Baksiden av brilleglasset har et filter som hindrer refleksjon mot pupillen, som gjør at det ikke fokuseres mot lyset. Kommer med ulike rammer, som kan tilpasses ansiktet ditt. Leveres med solid etui, brillesnor og brillepose.

LEVERANDØR: Toniceyewear Nordic, tlf. 905 05 543, www.toniceyewear.no

PRIS: kr 2000,-

KARAKTER: 5

Tonic inntar det norske markedet med en serie fiskebriller, hvor du kan velge mellom sju ulike glass og fargekombinasjoner. Samtlige linser er polariserte (bryter refleksjoner i vannfilmen), hvilket gjør det enklere å se fisk og bunnforhold.

Brilleglasset er 1,8 mm tykt, har full UV-beskyttelse og er satt sammen av fire fargefilter. Baksiden av brilleglasset har et filter som hindrer refleksjon mot pupillen, og som gjør at du ikke fokuserer på lyset. Linsene er dessuten slipt med desentralisering, slik at øyet «hviler» og ikke trenger å fokusere på avstandsbedømmelse. Dette gjør brillene svært behagelige i bruk over tid.

De kan også fint brukes til bilkjøring, da du beholder dybdesynet godt. Tonic Swish er en pen, moteriktig cafebrille, som kan brukes i de fleste situasjoner. Selv etter en lang dag på havet i skarp sol, blir du ikke sliten i øynene. Som fiskebrille, særlig ved «sight fishing», kommer den riktignok til kort, da brillene ikke har skjerming mot sollyset fra sidene. Glasset gir likevel et imponerende klart bilde, og er fortsatt ripefritt etter et ublidt møte med sandstranda.

Rush Photocromic er en bedre fiskebrille, da du har bedre dekning fra sidene. Brillene er dessuten fotokromatiske, slik at lysgjennomtrengningen justeres etter faktiske lysforhold. I tillegg er både farge og kontrast noe mer forsterket sammenliknet med Swish.

Brilleserien er designet i Australia og produsert i Japan. Du kan få spesialtilpasset brillene om du f.eks. skulle være nær- eller langsynt. En oppdatert synstest sendes da til produsenten for tilpasning. Brillene sitter svært behagelig over nese og ører.

Skulle du være ekstra tjukk i hue, kan du få tilpasset ramme for ditt ansikt, slik at du slipper gnaging eller problemer med kondens. Dette oser av kvalitet. Til tross for utførelse i glass, merker du knapt at du har brillene på deg. Stort pluss for design og imponerende optikk – her får du mye briller for pengene.

Modellen Shimmer er en mer spesialrettet fiskebrille, med full skjerming mot sollyset fra sidene.
Powered by Labrador CMS