Annonse

NM Løshund 2022

Denne ekvipasjen leder etter første dag

Fører og eier Oddvar Seltveit og hunden NJCH NUCH Ruggen av Gausbu.

Oddvar Seltveit og hunden Ruggen av Gausbu leder etter unnagjort første dag av NM Løshund 2022. Men det er tett i toppen, med flere hunder over 90 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I dag gikk startskuddet for årets NM i løshund, som arrangeres av Vestoppland Elghundklubb og Hallingdal og Valdres Elghundklubb.

Etter første dag leder eier og fører Oddvar Seltveit med NJCH NUCH Ruggen av Gausbu med 95.5 poeng. Omar Trøen og Bjønnlosens Poppo følger hakk i hel med 92,5 poeng når første dag av NM Løshund 2022 er unnagjort.

Årets NM har samlet 25 ekvipasjer som skal vise seg fra sin beste side for å kunne konkurrere om å tittelen som norgesmester. I tillegg deles det ut kongepokal.

NM Løshund

NM for løshunder arrangeres hvert andre år.

Året før hvert NM er det ungdomsmesterskap på samme sted og i samme terreng som NM skal finne sted påfølgende år.

Gjorde jobben til tross for hindre

Odd Johnsgård og Bjønnløsen Swix.

Hundefører Ola Johnsgård gikk med N J(L)CH Bjønnlosens Swix. Denne hunden, som stammer fra Omar Trøen sin Kennel Bjønnlosen, tilhører Ola sin far Odd Johnsgård.

Det er for øvrig med hele tre Bjønnlosen-hunder i årets NM.

– Kort tid etter slipp ble det uttak og los. Hundefører og dommer begynte etter hvert å stille innpå losen. På grunn av naturlige hindre ble det litt knotete og vanskelig for hunden å vise fram sitt fulle potensiale, forklarer Ola Johnsgård.

Bjønnlosens Swix ble derfor sluppet på nytt et annet sted i terrenget, hvor den leverte et godt søksarbeid.

– Dessverre er det ikke bestandig slik at resultatet gjenspeiler innsatsen, for hunden fant dessverre ikke elg i det nye terrenget. Alt i alt gjorde Swix jobben han skulle, selv om det ikke ble en helt topp dag for oss som ekvipasje, i følge Ola Johnsgård.

Følg med fra sofaen

Under NM kan hundene følges live på GPS-appen Tracker.

For å gjøre dette, blir du med i ny gruppe i appen og skriver inn koden GESABIKEHY.

NM kan også følges på Facebooksiden «NM Løshund 2022». Jegerpodden streamer live fra studio med gjester og seeren blir hele tiden holdt oppdatert på hundenes arbeid ute i terrenget.

Her er premielista etter dag 1 av NM Løshund 2022:


Powered by Labrador CMS