Test av Klättermusen Brage Pants M

Brage har vært brukt både på vinterekspedisjon og på kortere helgeutflukter.
Brage har vært brukt både på vinterekspedisjon og på kortere helgeutflukter.

Fancy fjellbukse med miljøfokus

Brage er en studie i buksedesign. Klättermusen har tenkt på det meste – selv når naturen kaller og skiene er på. Dette er ingen bukse for minimalistene, men et plagg for deg som elsker borrelåser, glidelåser og fancy løsninger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Klättermusens Freke Salopettebukser er nærmest legendariske. Selv om det i utgangspunktet er en skibukse, kan den brukes hele året. Brage er en light-versjon av Freke. Den tåler fint vinterekspedisjoner, har Recco-brikke (som gjør deg søkbar), vannsøyle på 20 000 mm, er designet for skisko, kompakte snøscooter-sko eller jaktstøvler.

Den fungerer også godt som en helårsbukse med vanlige jakt- og fjellsko. For å ventilere ut fukt, brukes toveis glidelåsen til drop-seat funksjonen, slik kan man får en effektiv utlufting.

Selv med alle funksjoner, er buksen strømlinjeformet og alle funksjoner kan og vil brukes i løpet av en helgetur. Ekspedisjonnivået er der, men for oss som ikke trenger Freke, så slipper man litt billigere unna, og man får her en langt lettere bukse som kan brukes langt oftere.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.