Annonse

Test av Klättermusen Brage Pants M

Brage har vært brukt både på vinterekspedisjon og på kortere helgeutflukter.

Fancy fjellbukse med miljøfokus

Brage er en studie i buksedesign. Klättermusen har tenkt på det meste – selv når naturen kaller og skiene er på. Dette er ingen bukse for minimalistene, men et plagg for deg som elsker borrelåser, glidelåser og fancy løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Klättermusens Freke Salopettebukser er nærmest legendariske. Selv om det i utgangspunktet er en skibukse, kan den brukes hele året. Brage er en light-versjon av Freke. Den tåler fint vinterekspedisjoner, har Recco-brikke (som gjør deg søkbar), vannsøyle på 20 000 mm, er designet for skisko, kompakte snøscooter-sko eller jaktstøvler.

Brage er en miljøbevisst fjellbukse med mange fancy løsninger.

Den fungerer også godt som en helårsbukse med vanlige jakt- og fjellsko. For å ventilere ut fukt, brukes toveis glidelåsen til drop-seat funksjonen, slik kan man får en effektiv utlufting.

Selv med alle funksjoner, er buksen strømlinjeformet og alle funksjoner kan og vil brukes i løpet av en helgetur. Ekspedisjonnivået er der, men for oss som ikke trenger Freke, så slipper man litt billigere unna, og man får her en langt lettere bukse som kan brukes langt oftere.

Brage har vært brukt både på vinterekspedisjon og på kortere helgeutflukter. I testperioden er den ikke blitt merkbart slitt noe sted, og er fortsatt helt vanntett. Ingenting slingrer og borrelåsene holder fortsatt «drop-seat» baken og de andre glidelås/borrelås-løsningene på plass.

Den høye midjen, med de gode sele- og strammeløsningene, de romslige og utvidbare leggpartiene, med snøbeskyttelse og den nedfellbare baken, er løsninger vi liker godt. Det eneste som er blitt for «lett» i mine øyne, er lommene. Disse er ikke vide nok, og det blir tungvint og delvis vrient å få ut eksempelvis telefon, lommebok og GPS. Spesielt med hansker.

Husk, alle glidelåsene er vannavstøtende – ikke vanntette. Vanntettheten er også noe lavere på bløtt underlag eller i striregn. Alt i alt er dette en facny fjellbukse som funker.

Klättermusen Brage Pants M

Tre-lags pustende og vanntett (20 000 mm) ski- og fjellbukse, med drop seat i setet og ventilering på sidene. Produsert i 100% resirkulert polyamid (Cutan) og forsterket med Duracoat i sete, ankler og knær.

Skrittskille for økt bevegelighet, og kevlarforsterket ankelparti, hvor snø-gamasjen sitter. Stramming i midje og bukseben. Elastiske og avtakbare ryggseler. PFOA og fluorkarbonfritt produkt. To store og en liten lomme. Tapede sømmer. Vekt: 932 g (str. M).

PRIS: kr 5800,-

LEVERANDØR: Klättemusen AB, www.klattermusen.com

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS