Annonse

Bukkejakt

Full klaff på åpningsdagen

Håkon Akselsen lokket inn en staselig revirbukk på bukkejaktas første dag. Takket være dachsen Otto, ble dyret funnet 100 meter fra skuddplassen.

Håkon Akselsen, også kjent som Jakthjerte, hadde full klaff da årets bukkejakt startet i helgen.

Publisert Sist oppdatert

For mang en jeger er bukkejakta viktigere enn julaften. Men det er ikke alle jegere forunt å få en sekstagger i «gave», på jaktas første dag.

– Jeg slo opp teltet i skogen kvelden før kvelden. Neste morgen ble det sakte smyging innover i terrenget, dog uten hell, sier Håkon Akselsen, også kjent med kontoen Jakthjerte på Instagram. 

Revirbukken

Den første morgenstunden kom og gikk uten videre hell med lokkingen. Det var først da Akselsen hadde bestemt seg for å pakke sammen, at han ble var toppen av en hodepryd i buskaset 30 meter unna.

– Det var selveste revirbukken! Etter et kjapt trykk på buttoloen, begynte han å bevege seg sakte og nysgjerrig framover for å få tak i vinden av meg. Da han sto med bogen til, klemte jeg til, sier Akselsen.

Etter skuddet kastet bukken seg rundt og forsvant inn i tetta. Samboeren ble hanket inn med den ettersøksgodkjente dachsen Otto klar til oppdrag.

– Otto gjorde kort prosess av dødsøket og fant bukken liggende under ei skjørtegran ca. 100 meter unna skuddstedet. Dette var en godt voksen herremann med mange arr og sår etter å ha kjempet for geitas gunst i mange år. Følelsen av takknemlighet over denne opplevelsen kommer til å være med meg i lang tid framover.

Del dine jaktbilder

Del dine jaktbilder med oss! Følg gjerne Jakt & Fiske på Instagram, og del dine bukkejaktbilder med oss med hashtaggen #jaktogfiskeleserbilder

Powered by Labrador CMS