Annonse

Vellykket damedyst for kreftsaken

Hele 50 ekvipasjer fant veien til Moss og Omegn JFF sine lokaler for å delta på «Damekampen» – en blodsporprøve til inntekt for brystkreftsaken.

50 kvinnelige ekvipasjer fra fire land møttes i helgen til en av årets største blodsporprøver – til inntekt for kreftsaken.

Spordommer Guro Marie Brunsby rapporterer fra «Damekampen» for Jakt & Fiske.


Denne helgen har ni blodspordommere og et stort antall sporleggere vært i sving for å arrangere «Damekampen». Du lurer kanskje på hvorfor?

Etter en sporprøve i sommer, fikk tre kvinnelige spordommere og undertegnede, da aspirant, ideen om å arrangere en prøve kun for damer. Målet var å motivere flere kvinner til å tørre å melde seg på en prøve.

Kunne vi i tillegg tjene noen penger for å støtte kampen mot brystkreft?

Prøvens beste hund med dommer Linn Andresen, drever Stuttfot’s Ebba, eier Linn Johnsen og Torben Hillerup Hedegart, fører Linn Johnsen.

Stor prøve

Leder Arve Hansen i Moss og Omegn JFF fikk raskt nyss i ideen, og stilte velvillig opp med lokaler og mere til. 50 påmeldte ekvipasjer fra fire land sier sitt om at vi traff en nerve. På grunn av det store antallet deltakere, ble det brukt terreng i både Moss, Larkollen, Våler og Sarpsborg.

Fest for en god sak

Etter endt prøve, ble det festmiddag med viltgryte laget av selvskutt elg og rådyr. Takk til Vibeke Kvisler og Linn Andresen for råvarene, og kokkene Magnus og Anita Skjørten for tilberedningen. 

Resultater

  • 15 ekvipasjer gikk til 0
  • 4 ekvipasjer gikk til 3. premie
  • 9 ekvipasjer gikk til 2. premie
  • 16 ekvipasjer gikk til 1. premie

Undertegnede sto sammen med makker Rijk Van Huisstede for noe underholdningen, som den musikalske duoen Nutchland.

20.000 kroner

Alle dommere donerte honoraret sitt, som sammen med inntektene fra loddsalg ga vel 20.000 kroner til brystkreftsaken. I skrivende stund kommer det fortsatt inn økonomiske bidrag fra damer som støtter denne gode saken, selv om de ikke kunne delta på damekampen.

Tusen takk til alle arrangører, medhjelpere, deltakere, sponsorer og alle andre som bidro til å gjøre dette til en fantastisk dag!

Powered by Labrador CMS