Test av Silver Shark BRX

Silver BRX er langt bedre i sjøen enn mange av de typiske amerikanske bass-båtene. Båten passer både til store innsjøer og lett havfiske.
Silver BRX er langt bedre i sjøen enn mange av de typiske amerikanske bass-båtene. Båten passer både til store innsjøer og lett havfiske.

Fiskebåt som glipper på detaljene

Ved første øyekast ser Silvers Shark BRX ut som «den perfekte skjærgårdsjeep». Dessverre står uheldige detaljløsninger i veien for at erfarne sportsfiskere får det de vil ha.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Silvers BRX-serie har to modeller, Eagle og Shark. Vi har testet Shark, som er den minste, på 19 fot. Med flere reine fiskeegenskaper, er det tydelig at de ønsker å markere seg innen aluminiumsbåter for fiske, i likhet med Buster Pro og Arronet.

Båten har dessverre de samme barnesykdommene som ved lansering i 2017. Det aner meg at de ikke har testet den nok opp moderne fiskeres behov. Heldigvis er det meste småting, som kan utbedres selv.

Testbåten fra Krogstadfjorden Marina er en fryd å kjøre med i røff sjø, og fungerer supert som familiebåt. Etter litt ombygging har også fisketurene vært en fryd. Siden den ikke er en vaskeekte fiskebåt, som eksempelvis amerikanske Tracker og Lund, tilgir vi litt slinger og noen snodige løsninger.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.