Annonse

Test av Kipara Char Large 250 Ultralite packraft

Test av Kipara Char Large 250 Ultralite packraft

Stødig, lettpadlet og prisgunstig packraft

Kipara Char får plass i en dagstursekk og veier like mye som en tipakning vørterøl – er det for godt til å være sant?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ved første øyekast fryktet jeg at dette var en liten, skjør båt, som kom til å få et kort liv. Det viste seg å være skammelig feil – materialet tåler mye juling. Char er en veldig stødig og lettpadlet packraft.

Den passer fint til lange padleturer med stor sekk. Imidlertid er den, som alle gummibåter, lite retningsstabil. Det er derfor en stor fordel å ha ekstra vekt i baugen. De høye pongtongene gir stor avdrift i vind, så det er tungt å padle motstrøms eller mot vinden.

Den medfølgende pakkposen er solid og mer enn stor nok, i motsetning til flere liknende farkoster, som nærmest er umulig å få tilbake i trekket igjen. Rep-settet inneholder lappesaker, ekstra ventil og lim. Limtuben var av dårlig kvalitet, noe jeg glemte å sjekke før første langtur, med tom limtube som resultat.

Pumpesekken er meget lett og kompakt. Pumpesekken holdt i en uke før de første lekkasjene måtte fikses. Stoffet i sekken er veldig tynt, og da blir det fort slitasje i overgangen mellom ventilkoblingen og sekken.

På tur har jeg festet sekken til de to fremste, utvendige festepunktene med to pakkreimer. Dette fungerer godt til både padling og korte bæringer. Eneste ulempe er at sekken da tar en god del utsikt rett fram, med en og annen utilsiktet grunnstøting som resultat. I sterk vind eller i tett skog er det lite hensiktsmessig å bære raften fastspent på sekken.

Min anbefaling er å knyte et kort tau fra baugen til sekken, og trekke raften etter seg. Jeg har dratt min Kipara Char mange kilometer i lyng og myr – uten tegn til slitasje.

Char er også kjempefin å fiske fra, selv om det er litt uvant å sitte såpass lavt. Jeg har løst dette ved å brette sammen et gammelt liggeunderlag, som jeg har lagt under det oppblåsbare setet. Dette gir bedre oversikt og kastekontroll.

Bortsett fra kvaliteten på limflaska i rep-settet og pumpesekken, har Kipara Char overgått enhver forventing etter en sesong i felt. Den står ikke tilbake for dyrere varianter, hvis man sammenlikner vekt, volum, bruksegenskaper og slitasjestyrke. Packraften har også en konkurransedyktig pris.

Kipara Char Large 250 Ultralite

250 cm lang og oppblåsbar «packraft». Tubene er laget av 0,4 mm 210D enkelbelagt uretan-belegg. «Dørken» er laget av 0,57 mm 840D uretan dobbeltbelagt nylon tarpaulin. Tubene og gulvet er festes med sydde og varmesveisede sømmer.

Char ultralite leveres med oppblåsbart sete og ryggstøtte, pakkpose, rep-kit og pumpesekk.

Modellen har symmetrisk skrog og flat baug. Packraften har seks ytre og fire indre festepunkter, slik at du kan surre fast utstyr eller feste båten til en sekk.

Vekt, packraft: 2,8 kg.

Ytre lengde/bredde: 250/95 cm, indre lengde/bredde: 138/37 cm.

Tuber: 29 cm.

Anbefalt maks vekt: 200 kg.

Pris: kr 7390,-

Leverandør: Kitty Import AS, tlf. 912 00 700, www.kipara.noPowered by Labrador CMS