Annonse

Her får du hjelp til å reparere turklær og utstyr

Flere produsenter tilbyr reparasjon av klær og utstyr. Det finnes også egne fiksetjenester. Her er noen eksempler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Helsport

Telt- og soveposeprodusenten har tilbudt reparasjon av sine produkter i en årrekke. De har også videoguider til hvordan du kan gjøre enkle reparasjoner selv.

Norrøna

Også Norrøna tilbyr reparasjoner ved innsending, og videoforklaringer på nett om du heller vil gjøre det selv. Du kan også kjøpe originale reservedeler på nett om ønskelig.

Bergans

Du kan komme innom en av butikkene, eller sende plagg til Bergans. Hver sommer reiser også en gjeng rundt i Norge under «Tour de Sy» for å hjelpe friluftsfolk der de er. Samarbeider også med DNT.

Repairable

Du kan også bestille reparasjon på nettet, og velge mellom å sende plaggene selv eller få dem hentet. I gjennomsnitt tar en reparasjon én til to uker.

Alfa

Skoprodusenten tilbyr service og reparasjon av modellen Impact i samarbeid med skomakermester Våge på Gjøvik. Han tilbyr i tillegg reparasjon av andre merker, og har erfaring med å bytte membran i sko og støvler, samt påstøping av nye såler.

DNT

Turistforeningen har en egen systue som både reparerer og redesigner turklærne dine. I tillegg har DNT i samarbeid med Bergans utstyrt alle betjente hytter med en egen reparasjonssekk. I den finner du utstyr for å gjøre de vanligste reparasjonsjob- bene. Har også egne guider på nett.

Northern Playground

Reparerer gratis ut plaggets levetid. Har også guider på nett for enkle reparasjoner.

NJFFs lokallag

Flere av lokalforeningene i Norges Jeger- og Fiskerforbund har i seinere år begynt å arrangere byttekvelder, fiksekvelder og lignende. Følg med på hva som skjer der du bor, eller kanskje du selv skal dra i gang en byttekveld i foreningen?

Visste du at ditt høye forbruk av turklær bidrar til klimaproblemer? Vi har skrevet inngående om hva fiskere og jegere kan gjøre for å være mer bærekraftige ved valg av klær.

Powered by Labrador CMS