Annonse

Anitas Kompis ble «Årets jakthund» 2020

Anita Skedsmo med verdens beste Kompis, som 18. august ble kåret til Årets jakthund.

– Dette er litt uvirkelig. Helt ærlig trodde jeg dachsen kom til å vinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det sa en stolt og rørt Anita Skedsmo (35) da hennes norsk elghund grå, Kompis, ble utropt til Årets jakthund på Jakt og Fiskesenteret på Flå 18. august. 

Den nå to og et halvt år gamle elghunden kunne vise til imponerende fjorårsresultater, med seks førstepremier på åtte starter, og har vist seg som en like god bandhund som løshund.

– I høst vurderer jeg å låne ham bort til noen som ikke har ulv i terreng sitt, sier elgjegeren fra Løken i Aurskog-Høland, som huser Mangen-reviret.

Strålende CV

Noe mindre glad og kry var ikke Marianne Sevaldson Nilsen, selv om strihårsdachsen Musa måtte nøye seg med 2. plassen i årets konkurranse. 

I likhet med Kompis hadde også Musa med seg en strålende CV til Flå; i løpet av fjoråret hanket hunden inn fem 1. premier og en 2. premie på seks drevprøver her hjemme, samt 1. premie både i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Dachsen Musa har 9 ganger 1. premie på drevprøver totalt.

Viktig i avlsarbeidet

– NJFF og Jakt & Fiske skal ha stor takk for at de arrangerer Årets jakthund. Det understreker hvor viktig det er å stille hunden på jaktprøver. For oss oppdrettere er dette det eneste verktøyet vi har i avlsarbeidet for å måle hundens jaktdugelighet, sa Nilsen. Hun og mannen Rolf Erik har vært i gamet i 30 år og driver kennel Prestbråtan på Jevnaker.

Basset Zorba til Tarjei Bråtveit ble tredje beste hund i årets konkurranse, som sponses av Garmin.

Powered by Labrador CMS