Annonse

Historisk størrelse

Dette er årets gevir

Willy Thelin med sin livs elgokse, målt til formidable 364,45 poeng – som også er årets hjorteviltgevir 2021.

Folldal i Østerdalen befester sin posisjon som produsent av store elggevir. Fjorårets største ble lagt i bakken av Willy Thelin og er målt til formidable 364,45 poeng. Det er det fjerde største elggeviret i Norge gjennom alle tider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

NJFFs trofédommere fikk inn 968 gevir til måling og bedømming fra fjorårets hjorteviltjakt, som er sju færre enn i 2020.

Årets hjorteviltgevir beregnes etter en kombinasjon av poengsummen til det aktuelle gevir, gullkravet til den aktuelle arten og gjeldende norgesrekord for arten. Geviret må være målt av NJFF.

Kriteriet for årets gevir er at dyret er felt i Norge i foregående jaktsesong (høsten 2021). Fallvilt eller ulovlig felte dyr tas ikke med på disse listene.

Når du nettopp har lagt Norges fjerde største elgkrone i bakken, er det tillatt med en liten dotsup!

Seks på topp – elggevir

Årets elggevir, som også er Årets hjorteviltgevir i 2021, ble felt i Folldal i Innlandet av Willy Thelin. Geviret ble bedømt til formi- dable 364,45 poeng, det fjerde største gjennom alle tider.

Verd å merke seg er at også det tredje største geviret kommer fra Folldal. De seks største elggevirene ble felt i Innlandet (tre gevir), og ett fra Viken, Nordland og Troms/Finnmark.

Det ble målt 114 elggevirer fra elgjakta i 2021, mot 122 gevirer året før.

Grovt fra Tinn. I fjellkommunen i Telemark får en del bukker noen år på baken, før de blir felt. Stian Christoffersen la denne praktbukken i bakken.

Seks på topp – hjortegevir

Årets hjortegevir kom fra Tinn i Telemark. Bukken ble skutt av Stian Christoffersen og geviret ble målt til 184,39 poeng. Hjorteklassen er å betegne som god, med tre gevirer over 180 poeng.

Gevirene fordelte seg på Innlandet (2), Trøndelag (1), Viken (1) og Vestfold og Telemark (2).

Det ble målt 316 gevirer mot 332 gevirer året før.

Trygve Åsvestad la fjorårets største villrein i lyngen i Sølnkletten.

Seks på topp – villreingevir

Den største reinsbukken ble felt av Trygve Åsvestad i Sølnkletten. Geviret ble målt til 975,1 poeng. 70 gevirer ble målt etter fjorårets reinjakt, mot 52 året før.

De seks største fordelte seg på to gevirer fra Setesdal Austhei, og ett hver fra Knutshø, Rein- heimen/ Breheimen, Forelhogna og Sølnkletten.

Det rusler ikke mange med hodepryd av dette kaliberet der ute! Torfinn Lium møtte en av dem på Tynset under fjorårsjakta.

Seks på topp – rådyrgevir

Årets rådyrbukk ble lagt i bakken på Tynset av Torfinn Lium. Geviret ble målt til formidable 191,28 poeng. Rådyrklassen var av god kvalitet, med tre gevirer over 180 poeng og ett over 190 poeng.

De seks største fordelte seg på fire fylker, tre fra Innlandet, ett fra Rogaland, ett fra Telemark og Vestfold og ett fra Agder. Det ble målt 478 gevirer i år mot 455 gevirer året før.

Powered by Labrador CMS