Øystein Horsberg fra Oslo og Hobøl skal leve et år som villsanker og veidemann på heltid. Da vil han også knytte kontakt med andre med lidenskap for høsting, sanking og bearbeiding. – Dette blir et dypdykk i den norske sankersjela, sier Horsberg.

Er du en villsanker?

Er du et menneske som høster med lidenskap av naturen? Som med respekt, kjærlighet og ønske om bærekraft, sanker og foredler det andre kanskje ikke ser nytten av? Da kan du være en interessant person for «villsankeren» Øystein Horsberg.
01. juli 2020

– Jeg ser med undring på at tonnevis av bær råtner på rot i norske skoger, at tusenbrødrevann står urørte, at gjedda ikke blir utnyttet som ressurs.

Det sier Øystein Horsberg (42) fra Oslo og Hobøl. Han er jeger, sportsfisker og sanker, og liker å se på seg selv som en moderne veidemann. Men Horsberg vil gjerne ta lidenskapen et skritt videre: Han ønsker å gjøre sanking og bytteøkonomi til en livsvei. Planen er å bosette seg i ei enkel hytte på Østlandet, og leve på sjølberget vis – i første omgang for et år.

Mental opprydning

Søker veidemenn- og kvinner

Her kan du henvende deg

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

På forsiden nå