Annonse

Alle tiders utebursdag

Det sydet av god stemning da NJFF inviterte til 150 års utebursdag på Frognerseteren i Oslo i oktober.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

NJFFs styreleder Knut Arne Gjems og generalsekretær Eldar Berli smilte fra Lindesnes til Longyarbyen da de «åpnet» den største bursdagsgaven: 50 nye båter fra Statskog SF.

– Dette er fantastisk raust av Statskog og en veldig nyttig gave som kommer mange til gode, jublet Gjems.

Fra før har NJFF liggende over 150 båter over hele landet, som medlemmene kan bruke gratis.

– Statskog skal fremme bærekraftig, høstingsbasert friluftsliv. NJFF gjør en formidabel jobb på dette området og er en god og viktig samarbeidspartner for oss. Med båter som jubileumsgave legger vi enda bedre til rette for fiske, og berømmer samtidig NJFFs smarte utlånsordning, sa Statskogs direktør Gunnar Lien.

Gourmet-kick

Utebursdagen ved Frognerseteren ble en magisk opplevelse for de ca. 300 frammøtte.

Det var NJFF sentralt i samarbeid med Oslo JFF og NJFF Oslo som sto for den nasjonale delen av feiringen. De hadde inngått samarbeid med flere av landets beste kokker – Terje Ness, Henrik Orre, Erling Sundal, Øyvind Hjelle og Stian Floer – som stilte med gratis gourmetmat av ringduer, rådyr, hjort, elg og ørret.

Holmenkollåsen lå badet i tåke da de 300 gjestene inntok området. Men i lyset fra bålpanner, griller, lyskastere og musikkscene, ble stemningen bare enda mer trolsk.

Bursdagsgjestenes appetitt var det ingenting å si på – køene strakte seg langt ut i tåkeheimen.

Toppen av bløtkaka var trolig avslutningskonserten med et av landets mest profilerte band for tiden, ISÀK, med bl.a vokalist Ella Marie Hætta Isaksen (kjent fra NRKs «Stjernekamp»).

PS: Siden gavene også er til deg som medlem, gå inn på minebåter.no – se hvor båtene ligger og hvordan du kan booke en av dem.

NJFFs ambassadører Dennis Simonsen Lindstad og Hanne Simonsen var blant de mange som koste deg på utebursdagen.
Øyvind Hjelle var den ene av kokkene som serverte gourmetmat – potetvaffel med syltet jølsterørret og pepperrotrømme. Her er det NJFFs fagsjef Siri Parmann som får en smak.
NJFFs fiskekonsulent Øyvind Fjeldseth hjalp kokken Stian Floer med grillingen av hjort «jegerbab».
Kokken Henrik Orre serverte tartar på rådyrlår, brunet smøremulsjon, tyttebær, stekt sopp og Västerbottensost.
Anne Cecilie Lund-Andersen med datteren Saga Aurora var blant dem som fikk oppleve NJFFs utebursdag.
Vokalist Ella Marie Isaksen Hætta har vunnet Stjernekamp på NRK. Hun er også aktuell med bokutgivelse denne høsten.
Publikum fikk oppleve en stemningsfull kveld.
ISÁK med Ella Marie Isaksen Hætta spilte fire låter fra scenen.

Utebursdager Norge rundt

Hele 130 utebursdager er blitt arrangert fra nord til sør. Her er smakebiter fra jakt- og fiske-Norge.

I Risør deltok over 287 barn og voksne på Risør JFF Trytas arrangement i Urheia. Det ble servert fiskesuppe, gryterett, grillpølser og vafler. – Det ble en fantastisk markering av dagen, forteller Knut Ove Eriksen, leder av Risør JFF, Tryta.
Gloppen JFL arrangerte utebursdag ved Bergheimsvatnet. Der ble det servert treretters middag med ørretfilet, hjort, elgburger, m.m, forteller Liv Rønneklev i Gloppen JFL.
– Det kunne ikke vært bedre stemning i det fine været! Det var fantastisk gøy å servere viltkjøtt til barn og voksne som aldri hadde spist dette tidligere. De fleste ble veldig positivt overrasket, forteller Maurits Rudshaug i Frogn JFF. F.v: Belinda Sveen, Maurits Rudshaug, Vanja Rudshaug, Tomas Johnsrud Kaumer, og Pernille og Emil Johnsrud Kaumer.
Tysvær JFF arrangerte et godt besøkt familiearrangement. Meny: røkelaks, viltgryte med hjort og rådyr, og multekrem med havreflarn. Barn og voksne kunne prøve seg på skyting, hesteskokasting, øksekast, bueskyting og fuglekassesnekring, forteller foreningsleder Anbjørn Kallekodt.Gutten med fuglekassene er Odin Sandvik Håland. Og på bilde 2, f.v: Caroline Pettersen, Hilde Halvorsen og Eva Skogland. Foto: Knut Ivar Skogland.
I Moss og Omegn JFF deltok 40-45 mennesker på vellykket utebursdag, ifølge foreningens leder Morten Olsen. Her kunne de bl.a få prøve seg på luftgeværskyting. Dette er Johanne Marie Olsen.
Sunndal JFF arrangerte en vellykket utebursdag for cirka 90 gjester. Disse fikk servert pastasalat med varmrøkt laks.
Longyearbyen JFF feiret dagen med å sette opp lavvo og bålpanner på torget. Her var det servering av røkt hvalkjøtt, reinskjøtt og fiskekaker. Barne- og ungdomskontakt i LJFF, Heidi Harviken, forteller om et vellykket arrangement med 200 mennesker. Det var masse aktiviteter for barn, bl.a: bowling, spiker og hammer-konkurranse, lassokasting og hoppetau-konkurranse.De to som steker lapper på blikkboks, er Elisabeth Omland Cropley og Rebekka Cropley.
Også AJFF Halden var strålende fornøyde etter en feiring med 40 oppmøtte. Her var det servering av kortreist røkelaks, villsvingryte og multekrem og brownies. Det var aktiviteter for store og små, som fiske, luftgeværskyting og natursti. Luftgeværet trakteres av Josefine Simonsen (10). May-Liss Kristiansen som koser seg med kortreist villsvingryte.
I Kristiansand sto Kristiansand JFF og NJFF Vest-Agder for feiringen i byens gågate. Her ble det servert en tre-retters meny satt sammen av «jegerkokken» Rolf fra Lyngdal: Forrett av lefseruller i en rekke varianter. Hovedretten av elg/ hjortegryte med potetmos og rørte tyttebær. Til dessert var det vaniljeis med lune molter eller bjørnebær.Fylkessekretær Kari Røysland forteller om mye «trøkk» på standen, med utdeling av til sammen 900 retter. Her er Geir og Ana Fossdal med barna Elena og Nikolai.
Fra Skaubygda JFF Frogn meldes det også om et svært vellykket arrangement med artige aktiviter og fint vær. På bildet (f.v.) viser Trine Syvertsen, Janne Bøhlerengen, Lene Anette Fossum og Sigrid Lykkjen stolt frem jubileumskaka i forbindelse med 150 års-jubileet.
Powered by Labrador CMS