Annonse

Norsk villsvin­jeger nekter straffe­skyld for draps­forsøk

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at han skjøt en jogger under villsvinjakt i Sør-Sverige i fjor høst, nekter straffskyld.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Den 48 år gamle nordmannen fra Buskerud møter onsdag i tingretten i Helsingborg. Han er tiltalt for drapsforsøk og flere tilfeller av brudd på jaktloven i Sverige, skriver NRK.

– Han har ikke forsøkt å drepe eller skade fornærmede, sier advokat Jorge Concha, som er mannens forsvarer.

En ti sekunders lang video av hendelsen, som var lagret i våpenets kikkertsikte, ble spilt av i retten onsdag. Ifølge statsadvokat Ola Lavie er det åpenbart et menneske som vises i videoen.

Den 75 år gamle joggeren ble truffet i hoften og overlevde skyteepisoden natt til 29. november i fjor. 48-åringen fikk panikk og gjemte seg i skogen etter skytingen, men ble funnet etter en omfattende politiaksjon.

48-åringen nekter straffskyld, men har tidligere vedgått at det var han som skjøt. I avhør har mannen sagt det var en rev han skjøt på, men har senere endret forklaring til at det måtte ha vært et rådyr.

Nordmannen er i tillegg tiltalt for grove brudd på jaktloven, hvor han ifølge tiltalen ved seks tilfeller før han skjøt 75-åringen jaget rev og rådyr på natten. Dette er ikke tillatt. I tillegg har han brukt varmesøkende kikkertsikte uten å ha tillatelse.

Powered by Labrador CMS