Test av Do All Outdoors Clay Cannon

DAO Clay Cannon er en festlig kastemaskin for leirduer. Den er håndholdt og lett å bruke, men pass på hvor du står i forhold til skytteren.
DAO Clay Cannon er en festlig kastemaskin for leirduer. Den er håndholdt og lett å bruke, men pass på hvor du står i forhold til skytteren.

Enkel leirduekaster

Den håndholdte kasteren Do All Outdoors Clay Cannon gjør det enkelt å skyte på hjemmebane.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Den håndholdte duekasteren er en morsom liten katapult for leirduer. Den består av en fjærbelastet kastearm omsluttet av en kapsling i plast. Et kraftig pistolgrep i enden, sammen med et grep på siden, gir god kontroll over kastemaskinen. Pistolgrepet huser også en avtrekker, som utgjør utløsermekanismen. Bak denne sitter en knappsikring, som på en magasinhagle.

Bak på pistolgrepet er det et kraftig skruhåndtak til å regulere kraften på kastet trinnløst. Kastefjæren spennes eller slakkes ved å vri på håndtaket. Ved svakeste innstilling ga kasteren rolige sveveduer som landet pent ca. 20 meter unna. Med stram fjær fikk de høyere fart og gikk dobbelt så langt.

Clay Cannon kan også kaste doubleer på to måter. To duer stablet ga nesten parallelle baner som i et rypekull. Når duene ligger etter hverandre på kastearmen, får de stor vinkel til hverandre. Fjæren må ha full stramming ved bruk av doubleer for å klare kastet.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.