Annonse

Test av Do All Outdoors Clay Cannon

DAO Clay Cannon er en festlig kastemaskin for leirduer. Den er håndholdt og lett å bruke, men pass på hvor du står i forhold til skytteren.

Enkel leirduekaster

Den håndholdte kasteren Do All Outdoors Clay Cannon gjør det enkelt å skyte på hjemmebane.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Den håndholdte duekasteren er en morsom liten katapult for leirduer. Den består av en fjærbelastet kastearm omsluttet av en kapsling i plast. Et kraftig pistolgrep i enden, sammen med et grep på siden, gir god kontroll over kastemaskinen. Pistolgrepet huser også en avtrekker, som utgjør utløsermekanismen. Bak denne sitter en knappsikring, som på en magasinhagle.

Bak på pistolgrepet er det et kraftig skruhåndtak til å regulere kraften på kastet trinnløst. Kastefjæren spennes eller slakkes ved å vri på håndtaket. Ved svakeste innstilling ga kasteren rolige sveveduer som landet pent ca. 20 meter unna. Med stram fjær fikk de høyere fart og gikk dobbelt så langt.

Clay Cannon kan også kaste doubleer på to måter. To duer stablet ga nesten parallelle baner som i et rypekull. Når duene ligger etter hverandre på kastearmen, får de stor vinkel til hverandre. Fjæren må ha full stramming ved bruk av doubleer for å klare kastet.

Kasteren bør holdes vannrett for å få fin oppdrift i dua, men kan også kaste duer rett opp. Piler foran på huset gjør den lett å sikte med. Jeg lot en tiåring prøve. Hun fikk raskt taket på det, men utløseren er litt for tung. Om du både skal sende duer og skyte selv, er den mindre egnet. DAO Clay Cannon åpner for kreativ skyting, men at den må holdes av en person gir noe begrensning i skytevinklene.

Kasteeffekten kan sammenliknes med en liten manuell bakkemontert kaster, men svakere enn en vanlig håndkaster som er langt rimeligere. Det stemmer nesten som produsenten hevder, at det nå er like gøy å kaste duer som å skyte dem.

Katapulten er enkel å betjene.

PRODUKTNAVN: Do All Outdoors Clay Cannon

PRODUKTFAKTA: Håndholdt leirduekaster for to hender. Single og doubleer av standard, midi og mini duer. Vekt: 1,8 kg. Lengde: 59 cm, bredde: 5 cm. Pistolgrep med avtrekker og sikring. Trinnløst justerbar kastelengde. Høyre- og venstrehendt. Kastelengde: 20-50 meter.

PRIS: kr 1399,-

LEVERANDØR: Norma AS

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS