Annonse

Test av Compact allround telt

Test av Compact allround telt

Supert spiraltelt med stort bruksområde

Norskutviklet, innovativt og spennende enmannstelt, utviklet for spesialsoldater som opererer under ekstreme forhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Popup-teltet som bygger på en spiral, spenner seg opp selv på sekunder. Som nødbivuakk sikres den kun med en ende-bardun og egen kroppsvekt – på under ett minutt, selv i sterk storm. Konstruksjonen er svært stormsikker.

Med meget slitesterk duk og en vannsøyle på hele 10 000 mm, er du sikret en hule for overlevelse i alt tenkelig vær. Med diameter på 80 cm er det fullt mulig å sitte oppreist, og ved stor varsomhet også nok plass til forsiktig primusfyring.

Test: Bergans Trollhetta 1 person

Hoveddelen av teltet er to meter langt, og i hver ende er det sluser med avtakbar myggnetting, som er 80 cm lange. I røft vær snurpes slusedørene helt igjen i en håndvending. Slusene kan sommer som vinter, benyttes til fortelt for sekk og utstyr, og rommer også plass til noen hunder.

Teltet passer ypperlig som fotoskjul på tiurleik o.l.

Slusene og den grønne myggnettingen fungerer også suverent som kamuflert åpning for rifle, eller lange telelinser. Som mobilt jaktskjul/fotoskjul gir den raske oppspenningstiden, lave vekta, gode liggekomforten, samt den ekstreme værbestandigheten, mange fordeler sammenlignet med de mer tradisjonelle foto/jakt pop-up-teltene.

Test: Popup-teltet Bueto Mark II

Hver sylindersøyle i det pølseformede teltet, samt endeslusene, er utstyrt med solide hemper hele veien rundt. Dette gir enorm fleksibilitet for oppspenning med barduner for ulike behov.

I varmt vær kan slusedørene rulles helt opp for full gjennomlufting, med eller uten myggnetting. Forlengelsen av snora man snurper sammen myggnettingen med, kan med fordel benyttes som ende-bardunering for å strekke ut teltet.

Hva som helst kan knytes på. Det er tilstrekkelig med en endebardun til f.eks. telt/pulk/tre og egen kroppsvekt.

Myggnettet er svært finmasket og holder selv de minste knottsvermene ute. Skal vi pirke på noe måtte det være at snorer/barduner ikke medfølger. Alt i alt et svært spennende enmannstelt, nødbivuakk, kamuflasjetelt med stort og allsidig bruksspenn for friluftsfolk, jegere, fiskere og fotografer.

Selv om teltet er designet for, og testet av elitesoldater for bruk i militære operasjoner, gjør det seg like godt på posteringsjakt og dyrefotografering som i pulken, hundesleden eller ryggsekken på tur.

Compact allround telt (CAT)

Enmanns popup-telt. 

Teltet blir levert med hylser for reparasjon av glassfiberstangen og 5 meter Paracord-snøre.

Duk: 210 denier polyester ripstop. 

Vannsøyle: 10 000 mm. 

Vekt: 2,5 kg. 

Farge: lys grønn, som er god for kamuflasje. 

Lengde: 360 cm. 

Lengde hovedrom: 200 cm. 

Diameter på tube: 80 cm. 

Leverandør: Mission Critical Designs AS, www.dogrunshop.no

Pris: kr 3900,-

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS