Annonse

Test av Sea to Summit Alpha Set 4.2 turkjøkken

Sea to Summit Alpha Set 4,2 er et kompakt turkjøkken for fire personer. Settet får plass oppi den største kjelen, som har utfellbart håndtak.

Nesten komplett turkjøkken

Turkjøkken for en familie på fire, som får plass oppi den største kjelen. En stekepanne hadde gjort settet komplett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

De lette og tynngodsede aluminiums-kjelene har utfellbare håndtak og lokk. Kjelene er solide, svært korrosjonsbestandige, og slitesterke. Bunnen er sandblåst for å få en struktur som gjør at de blir mer stabile på brenneren.

En svært god varmeledningsevne sørger for rask oppkok. Settet fungerer suverent til riktig bruk på turbrenner (gass/sprit) takket være de brukervennlige håndtakene. Riktig bruk innebærer kontrollert varme og innhold i kjelen.

Det er viktig å ikke tørrvarme, for da vil kjelene slå seg! Kjelene er først og fremst kun egnet på turbrenneren, og vil kunne bli overopphetet ved ukontrollert bålvarme. Lokket har hull som gjør det enkelt å helle fra kjelen.

Et turkjøkkensett burde hatt stekepanne, i dette fraværet gjør likevel den største kjelen stekejobben helt greit. De solide og passe dype skålene tåler varme og generell bruksslitasje godt.

Skåler og kopper er laget av BPA-fritt glassforsterket polypropylene, som tåler både mikro og oppvaskmaskin.

Koppene holder godt på varmen, og det er kjekt med et lokk som forhindrer søl og bidrar til å holde varmen ytterligere. Medfølgende varmebeskyttere i neopren kan tres på koppene. Disse fungerer fint, men blir lite brukt.

Kopper med tilbehør sklir akkurat mellom doble skåler mot hverandre, som igjen sklir nedi kjelene. Gjennomtenkt sammenpakning med god plassutnyttelse. Det utfellbare håndtaket kan spennes inn over lokket og fungerer dermed som lukkemekanisme for lokkene.

Resultatet sammenpakket er 1221 gram pakket i 3,7 L kjele med lokk. Selv om det ikke er helt komplett, er dette et funksjonelt og velfungerende kjøkkensett, som egner seg perfekt til familiært turfølge på fire.

Gjennomtenkt sammenpakning gir god plassutnyttelse.

Sea to Summit Alpha Set 4.2

Turkjøkkensett bestående av to stk. hard-anodiserte aluminiums-kjeler med lokk og utfellbart håndtak (2,7 L og 3,7 L), fire dype tallerkener (900 ml), fire kopper (350 ml) med lokk og varmebeskytter i neopren. 

Pakket høyde: 135 mm 

Vekt: 1221 gram

Pris: kr 1499,-

Leverandør: Cirdan AS, www.cirdan.no

Karakter: 4Powered by Labrador CMS