Annonse

Test av Versa-Pod modell 2

Stødig tofot

Svært mange av oss har oppdaget verdien av å søke støtte i en tofot. Blant de mer robuste variantene på markedet finner vi Verasapod model 2.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Denne tofoten festes på rifla med et universaladapter, som passer på en standard nippel for reimfeste. Innfestingen er rask ved hjelp av en stor mutter som strammer adapteret mot skjeftet.

Adapteret har et avrundet spor mot hånden som fungerer som skytestøtte. På adapteret stikker det en festepine framover mot pipa for montering av selve tofoten. Denne er bevegelig både sideveis og i skuddretning og er nærmest motstandsfri.

Den kan strammes etter behov, men det gir litt avskalling på friksjonsdelene. Hver fot har en stor gummiknott i enden, som gir god friksjon mot harde underlag. Lengdejusteringen i 6 trinn betjenes med solide, fjærbelastede hendler. Samme type hendel frigjør tofoten fra adapteren. Det er fjærbelastning mellom føttene, og de kan felles inn og fram langs løpet ved å klemme dem sammen.

Versapod model 2 med universaladapter er svært solid bygget, med få og grove metalldeler. Den er litt tung, men gir svært god støtte under aktiv skyting. Foruten å være morsom på banen, er den også et godt hjelpemiddel på jakt der det er mulig med liggende skyting, som i jordekanten eller på fjellet.

PRODUKTNAVN: Versa-Pod modell 2

PRODUKTFAKTA: Vekt 470 gram, beina er justerbare fra 23 til 30 cm. Bygget i stål og lettmetall, adapter i polykarbonat.

PRIS: kr 1231,-

LEVERANDØR: Brownells AS

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS