Annonse

Test av Nortent Gamme 6 PC

Bilde av selv Nortent Gamme 6 PC teltet, et godt valg når du skal ut på tur.
Vi har testet det komfortable helårsteltet Nortent Gamme 6 PC

Komfortabelt helårstelt med peisovn

Trenger du et krypinn som også fungerer plettfritt vinterstid? Da bør du vurdere denne «gammen» med titanovn.

Publisert

Gamme 6 PC er et romslig telt med stor takhøyde (185cm!) og god romfølelse, takket være den koniske formen med bratte vegger. To store inngangsdører gir praktisk tilgang og skjerming i dårlig vær. Det er god plass til seks personer og den smarte vedovnen i titan.

Funksjonelt og robust

Oppsettet er enkelt, med fem kraftige aluminiumsstenger som spennes opp på yttersiden med syv krysspunkter. Teltet står av seg selv, og takler krevende værforhold og betydelig snøbelastning. 

Bardunering er ofte overflødig, men mulig om du ønsker. Den solide og heldekkende bunnduken (tilbehør) kan enkelt zippes av der vedovnen står. Kraftige stormmatter og en solid påsydd nylonkant rundt hele nedre del av ytterduken, gir økt beskyttelse og stabilitet i ruskevær. 

Nylonkanten forhindrer også at «bomullsduken» trekker til seg møkk og fuktighet fra bakken, og hindrer effektivt inntrengning av snø.

Bilde av varmeovnen som gir teltet god temperatur på svært kort tid.
Lettvektig titanovn som lett varmer opp teltet.

Hybridduk

Duken er laget i polycotton, en blanding av nettopp bomull og polyester. Førstnevnte gir økt pusteevne, eliminerer kondens, forhindrer blafring, isolerer og skaper et varmere og tørrere inne klima. 

Sistnevnte reduserer vekt og øker vanntetthet, styrke og holdbarhet. Noter imidlertid at duken ikke er vanntett rett fra fabrikk, og må utsettes for vann og tørkes (væringsprosess), slik at fibrene i stoffet utvider seg og duken blir permanent vanntett.

God trekk

Gode pusteegenskaper minimerer behovet for et innertelt, med unntak av midtsommers for å holde mygg og knott ute. Gamme 6 har fire ventiler i toppen for utlufting, samt to store nederst for innsug av oksygenrik luft når ovnen er i bruk. 

Spiler med borrelås hindrer at ventilene klapper sammen under snø, regn eller vind. Dørene har myggnetting for bruk sommerstid.

Konstruksjonen på teltet gjør det værbestandig med mange gode løsninger.
Konstruksjonen på teltet gjør det værbestandig med mange gode løsninger.

Lett varme

Den nette og sammenleggbare titanovnen veier kun 2,3 kg, tar liten plass og spennes raskt opp. Vanlige vedkubber glir lett inn og varmer godt. Som en bonus byr glassvinduene på perfekt leirstemning. 

Spjeld og lufteventil sikrer effektiv og justerbar forbrenning, samt luftgjennomstrømning. Den smått geniale pipa består av syltynn sammenrullet (0,18mm) plate av stål/titan, og veier kun 250 gram. 

Denne rulles først ut i lengderetning og så sammen på langs. Ved første innrulling, er det en fordel å være to personer for å unngå ujevnheter. 

Både pipas og ovnens permanente fasong setter seg etter innbrenning. Derfor er det viktig at alt er jevnt før første oppfyring.

Super basecamp

Teltet er svært værbestandig med gjennomtenkte løsninger og ypperste kvalitet i alle ledd av konstruksjonen. Som vinterbolig gir teltet og vedovnen et unikt utgangspunkt for varme og komfortable netter. 

Totalvekta er høy, så med mindre du camper nærvei, bør du ta sikte på bruk av pulk eller kano. Jegere i terreng uten koie og alle andre som trenger en super basecamp, bør kjenne sin besøkelstid. 

Men riggen koster flesk, så et spleiselag med gode venner vil nok være en fornuftig løsning for mange.

 

Nortent Gamme 6 PC

Telt i gamme-konstruksjon, testet med bunnduk og sammenleggbar titanovn.

Vekt med plugger: 13,5 kg (telt) og 2,3 kg (ovn)

Duk: Polycotton (35% bomull/ 65% polyester). Nederste del i oxford nylon.

Mål: 383*204*185 cm

Pris: kr 16625,- (telt) / kr 5625,- (ovn) / kr 875,- (bunnduk)

Leverandør: Nortent Norway, nortent.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Varmt og komfortabelt
  • Fjellstøtt og stabilt
  • Romslig og solid

Minus

  • Tungt
  • Dyrt

  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS