Test av Viking Classic 150 GTX

På godfot med Viking Classic

Viking Classic er utviklet i samarbeid med DNT i anledning organisasjonens 150 års jubileum i fjor. Etter åtte måneders bruk kan jeg fastslå at dette er noe langt mer enn et markedsføringsstunt. Det er rett og slett en knallgod fjellstøvel.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Viking Classic 150 GTX

PRODUKTFAKTA: Klassisk fjellstøvel i lær.

GORE-TEX membran. Bred gummikalosjering rundt hele. UGC yttersåle for god grep. EVA mellomsåle og Ortholite innersåle. Middels bred lest. Farger. Rosa/lilla og brun.

VEKT: 600 g (str. 37)

PRIS: kr 2999,-

KARAKTER: 5

LEVERANDØR: Viking, no.vikingfootwear.com

Av en eller annen grunn er jeg utstyrt med et par undersåtter som er usedvanlig kresne når det kommer til såler. Etter å ha trasket milevis gjennom fjell og skog, både med og uten tung sekk, er det befriende å konstatere at Viking Classic 150 nærmest gir en Birkenstock-følelse når det kommer til sålekomfort. Grepet i yttersålen er det heller ingen ting å utsette på. Maljer og snøring er fornuftig plassert, og ankelstøtten oppleves svært god selv i krevende terreng med god bør på ryggen. Pluss for D-ring til feste av gamasjehempe!

Støvlene kommer med bred gummikalosjering, som går rundt hele. Det beskytter læret på utsatte steder, og øker levetiden. Her har jeg imidlertid en liten anmerkning; i løpet av testperioden har øvre kant av kalosjeringen fått en glipe i front på den ene støvelen. Ingen stor sak, men litt uheldig om det utarter.

Designmessig har fottøyet fått et aldri så lite historisk sus, i form av ei påtrekks-hempe lik den gode, gamle skireima i rødt, hvitt og blått. Fargene på støvlene har i og for seg ingen praktisk betydning, men følelsen av å ha to rosa tyggegummibobler på føttene føltes litt beklemmende i starten. Godt å vite at de også leveres i en mer nøytral fargekombinasjon.

Alt i alt er Viking Classic 150 blant de absolutt beste og best behagelige allround fjellstøvlene jeg har brukt i seinere år.