Annonse

Test av Lundhags Speik Ice ryggsekk

Test av Lundhags Speik Ice

Smart sekk for skøyteturen

Speik Ice er en gjennomtenkt sekk, som kan hjelpe deg opp fra isråka om uhellet skulle være ute.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Speik Ice er en funksjonell, lettvekts dagstursekk spesialdesignet for turskøyting. Sekken sitter tett og fint, gir god bærekomfort og bevegelsesfrihet. Sekken har gode løsninger for kompresjon. Hoftebeltet kan enkelt heves og senkes for tilpasning av rygglengde og tyngdepunkt. Skulle du havne i vannet er det viktig å ha et lavt tyngdepunkt.

Store, åpne sidelommer med stretch er perfekt til redningsline, drikke og skøyter (ved gange mellom vannene). Hele baksiden av sekken utgjør også en stor lomme, som strammes sammen med kompresjonsreimene på sidene og mot toppen. Både sidelommene og baklomma drenerer vann, slik at man unngår fulle lommer ved ufrivillig isbad.

Lettbetjent glidelåsåpning i hele sekkens lengde gir lett adkomst til utstyret i hele sekken. Alle glidelåser har store og gode løkkehemper, som er lette å få tak i/betjene med hanskene på. Klassisk topplokk med glidelåslomme over og under. Det store kraftige håndtaket på sekkens bakside gjør sekken lett å håndtere, dette kan også benyttes for å hjelpe sekkbærer opp fra isråka.

Praktiske glidelåslommer på begge sider av hoftebeltet. Medfølgende Speik sikkerhetssystem består av en «skritt-reim» og en «kastelinereim» med karabinkrok. Skrittreima festes i hempen på sekkens underside og gjennom skrittet opp i hoftebeltet. Karabinkrok festes med borrelås til framsiden av sekkens skulderreim (det er borrelåsfeste på begge skulderreimer, slik at du kan velge side) og forbinder hoftebeltet/skritt-reim til selve kastelina i sekkens sidelomme.

Når du så ligger og kaver i isråka, kan kompisen enkelt kaste sin kasteline til deg, som du så hekter på karabinkroken i en håndvending. Når kompisen drar, løsner karabinkroken fra borrelåsen på skulderreima og belastningen går på hoftebelte/skrittreim, mens du har armene fri til å jobbe med is-piggene.

Hvis det i motsatt fall er du som står på trygg is og skal hjelpe, løsnes karabinkroken fra skulderreima i kastet og gir tilsvarende sikring, slik at du i tillegg til å bruke armen kan gå bakover med belastningen på hoftebelte/skrittreim. Spike Ice er en gjennomarbeidet sekk med smarte og praktiske løsninger/detaljer for turskøyting. Sekken kan selvfølgelig også brukes som alminnelig tursekk resten av året.

Speik Ice 34 L/42 L

Dagstursekk for turskøyting. Speik sikkerhetssystem inkludert.

Materialer: 100 % Polyamid (330D Nylon), PU-coating >1000 mm.

Pris: kr 1879,- (34 L) og kr 2069,-(42 L).

Leverandør: Lundhags AB

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS