Annonse

Test av Blaser RD20

Panorama for skytteren

Med RD20 har Blaser har levert et lekkert rødpunktsikte med imponerende synsfelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Konseptet med stor åpning minner om militære kortholdsikter, men Blaser har evnet å gi RD20 et sivilt og anstendig preg med lekkert design.

Kapslingen dekker minimalt av synsfeltet i vanlig øyeavstand på rifla. Den store lysåpningen gjør også at du ser prikken i vinduet uansett hvor på kolben du havner ved et raskt anlegg.

Lang batteritid

Siktet og montasjen er laget i ett stykke aluminium. I en forhøyning på toppen sitter to knapper for lysintensitet, samt høydejustering for treffpunkt. Sidejusteringen er diskret plassert under et deksel ved basen av siktet. Siktepunktet dekker 2 bueminutter, som utgjør ca. 6 cm på 100 meter. Treffpunktjusteringen gir 2 cm forflytning per klikk på 100 meter.

Test: Blaser B2 2-12x50 ic

Nett skrutrekker for justeringsskruene festet nede i forkant. Lysintensiteten dimmes fra sterkt motlys og helt ned i stupmørke. Blaser oppgir en levetid på batteriet på hele 50 000 timer. Det er en følge av at siktet slokker ved bratt vinkling og ved inaktivitet, og tenner igjen ved bevegelse i skyteposisjon.

Dessuten slokker det helt etter 6 timer. Batterihuset sitter gjemt på undersiden av montasjen.

Dyrt

Blaser RD20 er virkelig et lekkert sikte med stor brukervennlighet. Det ruver litt mer i høyden enn andre varianter, men gir til gjengjeld panoramautsikt fra kolben. Siktet lages bare med blasermontasje, og får alle andre rødpunktsikter til å virke billige.

Blaser RD20

Rødpunktsikte med lysjustering i 30 nivåer og integrert blasermontasje.

Lengde: 98 mm.
Bredde: 44 mm.
Høyde: 66 mm.
Vekt: 195 g.
Lysåpning: 36 mm.
Okulardiameter: 32 mm.
Batteri: CR2032

Pris: kr 10568,-
Leverandør: Blaser Group Norway

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS