Annonse

NM Løshund 2022

Nå er Ruggen norgesmester!

Oddvar Seltveit (i midten), Roger Seigerud (venstre) og Olav Willy Eriksen (til høyre) kan smykke seg med henholdsvis første, andre og tredjeplass i NM Løshund 2022.

Pallplasseringene i NM Løshund 2022 er klare, og NJCH NUCH Ruggen av Gausbu kan smykke seg med tittelen norgesmester.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

NM Løshund 2022 har vært avholdt over to dager i regi av Vestoppland Elghundklubb og Hallingdal og Valdres Elghundklubb.

Nå er pallplasseringene klare, og eier og fører Oddvar Seltveit kan glede seg over at NJCH NUCH Ruggen av Gausbu leverte varene. Totalt fikk ekvipasjen 190 poeng, og er dermed norgesmestere.

Sammen med ham på pallen stod Roger Seigerud med Koimyra`s Zorro og Olav Willy Eriksen med Ero av Gausbu.

Vanskelige forhold

Forholdene var ikke optimale under NMs andre dag, med tilnærmet vindstille og til dels tjukk tåke på flere av prøveterrengene.

Tracker-sporingen avslørte at en del av ekvipasjene slet med å stålos i uttaket. Flere hundeførere har også kommentert at elgen så ut til å stå dårligere i dag enn i går.

Les også: Denne ekvipasjen leder etter NMs første dag

Derfor ble det for enkelte deltakere noen gangloser og lange strekninger fra uttak til los som sto skikkelig.

Fornøyd dommer

Vi har tatt en prat med dommer Christopher Linnerud, utsendt fra Hedmark Elghundklubb.

– I dag har det ikke vært så veldig gromt i skogen, for der vi gikk var det elgtomt. Men det har vært veldig mye los på de andre hundene i dag. Uflaks er en del av gamet. Sett under ett er dette et godt gjennomført mesterskap med gode terreng og veldig gode kjentmenn og forhåpentligvis gode dommere, sier han.

Linnerud mener prøveområdene har vært fantastiske.

– Det er artig å komme og få oppleve terrengene rett og slett, sier han.

Ruggen var best

N J(L)CH N UCH Ruggen av Gausbu leverte en knallsterk innsats begge av dagene i NM, og vant med 190 poeng. I går gikk hunden til 95,5 poeng og i dag til 94,5 poeng.

På andre plass kom N SE J(L)CH Koimyra`s Zorro med hundefører Roger Seigerud fra Hedmark Elghundklubb, som fikk 182 poeng.

Samme poengsum fikk også N J(L)CH NMEI-20 Ero av Gausbu med hundefører Olav Willy Eriksen fra Telemark Elghundklubb. Men siden Seigeruds hund er yngst, ble denne dømt foran Eriksen sin hund.

Topp tre NM Løshund 2022:

  1. N J(L)CH N UCH Ruggen av Gausbu, Oddvar Seltveit. 190 poeng
  2. N SE J(L)CH Koimyra`s Zorro, Roger Seigerud. 182 poeng (dømt foran nr 3 pga yngre hund)
  3. N J(L)CH NMEI-20 Ero av Gausbu, Olav Willy Eriksen Eriksen. 182 poeng

Vellykket NM

Alle redaksjonens utsendte har vært i kontakt med er enige om at det har vært et meget godt arrangert og vellykket NM. Gjennomgangstonen er at arrangøren har gjort en kjempejobb, og sørget for et godt gjennomført NM.

Jevnt over har det vært mye elgkontakt for ekvipasjene, så det er ingen tvil om at kjentmennene har lagt ned et meget godt stykke arbeid for å finne de riktige terrengene. Flere av ekvipasjene har også berømmet kjentmennene for nettopp dette.

I tillegg har flere hundeførere kommentert kvaliteten på dømmingen og at dommerne har vært meget bra under årets NM.

Her er hele resultatlista:

Powered by Labrador CMS