Annonse

Norge rundt med Mine båter

Vestby-familien gjorde «Mine båter» til sine. I sommer lånte de hele 16 NJFF-båter i løpet av ferien.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Hver sommer drar vi på langtur hvor vi sover ute. Vi har aldri en fast plan utover at vi skal være ute på tur i to uker. På forhånd googler vi fiskevann og sjekker litt på kartet, deretter pakker vi bilen. Iblant har vi med gummibåt, leier båter der det er mulig – eller vi klarer oss uten båt. På disse feriene har vi kommet over mange bra fiskevann, forteller Maylen Feragen.

Hun er mor til fire barn, og samboeren er ivrig fisker og jeger.

Forrige sommer havnet de ved Gutulisjøen i Femunden, hvor de oppdaget en av NJFFs båter. Før årets sommerferie sjekket familien ut tilbudet og meldte seg inn i NJFF for å kunne kjøpe nøkkel til Mine båter.

– I år la vi opp hele turen etter hvor NJFF hadde båter!

Collin (11) ble ikke bare mester i å sette tilbake og låse båtene etter bruk, men også på ørretfiletering.
Collin (11) ble ikke bare mester i å sette tilbake og låse båtene etter bruk, men også på ørretfiletering.

Aldri fast plan

De fylte sju-seteren med hele familien og en familievenn. Turen gikk først til Grunnesvatnet i Øyer kommune. Der lå de i to døgn og fisket, før turen gikk videre. Ingen av båtene var booket før familien dro på ferie, men ble bestilt en kveld eller to i forveien. Noen steder var det ledige båter, andre steder tilpasset de reisen etter når båten var ledig. Bestemte familien seg for å bli kortere på et sted, avbooket de båten den resterende tiden.

Grunnesvannet bød på sene sommerkvelder med fiske fra båt.
Grunnesvannet bød på sene sommerkvelder med fiske fra båt.

Turen gikk videre til Hallingdalselva, Tinnsjøen, Femunden og Mjølsjøen. På hvert sted var de en til flere netter.

– Mjølsjøen i Trysil var destinasjonen som ga mest fisk. Der var det dessuten utrolig fint, sier Maylen Feragen.

Mjølsjøen i Engerdal ga mest fisk.
Mjølsjøen i Engerdal ga mest fisk.

Reinsdyr i leiren

Et av høydepunktene var Gutulisjøen, hvor familien hadde vært året før. Der fikk pappa Lars Jørgen turens største abbor, på 490 gram. Ørret var det derimot ikke like enkelt å få, men stedet kunne by på en historisk rute, og stedet inviterte til langtidsopphold i hengekøyer for storfamilien. Men det var natten som ga den største opplevelsen, forteller Maylen Feragen:

– En natt fikk vi besøk av reinsdyr rundt campen. De tusla rundt mellom hengekøyene og beita. De var så tett på at vi kunne ta på dem.

Pappa Lars Jørgen Storsveen med sommerens største abbor, fanget i Gutulisjøen.
Pappa Lars Jørgen Storsveen med sommerens største abbor, fanget i Gutulisjøen.

Populære båter

Mine båter er blitt et tilbud som medlemmene vet å benytte seg av. De mest brukte båtene er på vannet daglig i sesongen. Noen av båtene blir rodd så mye at årene slites ut, det er et godt tegn, sier Silje Klæbo, organisasjonskonsulent i NJFF.

Den mest brukte båten som ligger ved Børtervann og er tilknyttet Ski JFF, ble booket hele 34 ganger i august.

De meste populære NJFF-båtene

Vann

Antall bookinger i år

Børtervann, Oslomarka (Ski JFF)

119

Øyungen (Oslo Sportsfiskere)

108

Goksjø, Lasteland (Sandefjord JFF)

94

Fjellvatn, Askøy (Askøy JFF)

75

Finholtsjøen (Udnes JFF)

70

Kråkerøy (Kråkerøy JFF)

69

Nybusjøen, Vang Almenning (Vang JFF)

66

Sagstusjøen (Øststranda JFF)

66

Semsvannet (Asker JFF)

65

Movatnet og Hoklinge (Levanger JFF)

61

Båt til 150-års jubilanten

Hva gir du til en lokalforening som fyller 150 år? En båt, naturligvis!

Byrådsleder Raymond Johansen var til stede under overrekkelsen på Honnørbrygga. Han understreket betydningen av å ta vare på fjorden og å gjøre den tilgjengelig for flest mulig.
Byrådsleder Raymond Johansen var til stede under overrekkelsen på Honnørbrygga. Han understreket betydningen av å ta vare på fjorden og å gjøre den tilgjengelig for flest mulig.

8. september hadde NJFFs generalsekretær Eldar Berli gleden av å overrekke en båt i gave til Oslo JFF i anledning foreningens 150-årsjubileum. Hjertelig til stede under overrekkelsen på Honnørbrygga i Oslo var også Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo og NJFF-medlem. Han understreket viktigheten av å ta vare på fjorden og å gjøre den tilgjengelig for flest mulig, noe som er intensjonen med gaven.

En Pioner 14 fot, med 9,9 hk motor trimmet til 20 hk, vil bli tilgjengelig for medlemmene i Oslo JFF.

– Dette er en fantastisk flott gave som vil komme våre medlemmer til gode og åpne fjorden for nye brukergrupper, sa Tore Engvig, leder i Oslo JFF.

Bookingsystem for båten er ikke helt på plass, men Engvig lover at den skal bli tilgjengelig så fort som mulig. Båten vil ha tilhold ved Sollerudstranda og lokallaget håper også å utvide med flere båter om båttilbudet blir godt etterspurt. Båten er ikke en del av ordningen Mine båter, men kan lånes med sidemedlemskap i Oslo JFF for medlemmer i andre foreninger.

Powered by Labrador CMS