Annonse

Test av Lumonite Leader 6838 Im hodelykt

Test av Lumonite Leader 6838 Im hodelykt.
Test av Lumonite Leader 6838 Im hodelykt.

Potensiell ledestjerne

Med Leader har Lumonite laget en hodelykt som presterer på øverste hylle og utfordrer konkurrentene ettertrykkelig på pris.

Publisert

Ved første øyekast framstår riktignok både lykthodet og batteriet velt stort. Sistnevnte alene veier betydelige 500 gram, men vekta på lampehodet er til gjengjeld kun 155 gram. Lykta sitter derimot overraskende stødig og behagelig på hodet, takket være de brede og justerbare hodebåndene med stretch.

Vanvittig lysstyrke

Med godt over 6000 lumen i over to timer (!) føles det som å ha ei billykt på hodet. Klarer du deg med 270 lumen, har du lys i vel 60 timer. Lampa justerer seg automatisk ned til denne styrken, kalt nødbluss, når det er omtrent en time med strøm igjen på batteriet.

Sistnevnte lades for øvrig fullt på fire timer. Lyskjeglen gir bred, jevn belysning over hele synsfeltet med en kraftig spot i midten. 

Rekkevidden på flere hundre meter er imponerende. Lykta har en fargetemperatur på 6105 Kelvin, som gir hvitt, kaldt, synsvennlig lys med god kontrast og fargegjengivelse i terrenget.

Batterivest og mange festemuligheter

Vekta og batteriformatet (16x7x2 cm) er lite lommevennlig, og den ergonomiske batterivesten til å bære batteriet anses som et must. 

Den flate batterikonstruksjonen ligger nokså ubemerket mot øvre del av ryggen, også ved aktivitet. Medfølgende D-Nut GoPro-feste gir nærmest ubegrensede monteringsmuligheter, som eksempelvis på hjelm, styrehåndtak, ATV, pulk og liknende.

Solid

Den solide lykta har IPX6-klassifisering, og gir pålitelig beskyttelse mot fukt og vann.Den har en solid glassfront, og gummiert beskyttelsesramme. 

Baksiden har kraftig kjøleelementer i aluminium, som effektiv hindrer overoppheting. Bonus for enkelt brukergrensesnitt med vott-vennlig knapp for strøm og modus på lyset.

Utfordrer konkurrenter

Lumonite Leader er et svært godt valg for deg som trenger ekstremt kraftig og langvarig lys. Optimalt for aktiviteter som ski, sykkel, kajakk, hundespann og lignende.

Den lange arbeidstiden på laveste styrke, gjør også lykta svært pålitelig og godt egnet for tidkrevende feltaktiviteter, som ettersøk eller sporingsarbeid. Lumonite Leader overgår lysstyrken til tilsvarende highend hodelykter på markedet, og det til halve prisen!

Test av Lumonite Leader 6838 Im hodelykt med batteripakke.
Test av Lumonite Leader 6838 Im hodelykt med batteripakke.

Lumonite Leader 6838 lm hodelykt

Kraftig hodelykt med batteripakke som bæres på kroppen.

Vekt: 665 g (batteri og lykt)

Batteri: Lumonite DXB101, 101 Wh / 14,8 V.

Pris: kr  7799,- (Standardpakke med batterivest)

Leverandør:  Valostore, Handshake Norway AS, www.valostore.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Ekstremt god lysstyrke og rekkevidde
  • God batterikapasitet
  • Solid konstruksjon
  • Mange festemuligheter
  • Svært konkurransedyktig pris

Minus

  • Batterivekt og størrelse
  • Batterivest bygger for mye til å ha under jakka, og blir for snau til å ha utenpå tykke jakker
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS