Annonse

Laksefisket:

Nye innskrenkninger i Numedalslågen

Gjeldende regler for laksefisket i Numedalslågen er nå dagskvote på én oppfisket laks uansett vekt, og årskvote på to oppfiskede laks over tre kg. Når kvoten er fylt, skal fisket opphøre. Bildet er fra Camp villaks et tidligere år.

Fra i dag innføres det ytterligere begrensninger på laksefisket i Lågen, med bl.a årskvote på maks to fisk over tre kilo.

Publisert Sist oppdatert

Numedalslågen har vært en av få elver i sør og øst der laksefisket, med visse innskrenkninger, har kunnet fortsette som før. 

Etter midtsesongevaluering innfører Numedalslågen forvaltningslag nå strengere fiskeregler fra i dag, 17. juli kl 00:00: 

  • Dagskvote for sportsfiskere på én oppfisket laks uansett vekt og årskvote på to oppfiskede laks over tre kg. Når kvoten er fylt, skal fisket opphøre. Å fiske videre etter fylt kvote, med plan om gjenutsetting av eventuell ny fangst, er ikke tillatt.
  • En uke innkorting i fisket med kulturhistoriske redskaper. Siste fiskeuke blir da uke 30.

– Tidligere år har vi hatt gode tilbakekomster og mye laks, men i år er det noe spesielt, sier styreleder i Numedalslågen forvaltningslag, Geir Jespersen, til avisa Østlands-Posten.

Det er så langt tatt 766 fisk med en snittvekt på 4,3 kilo i Lågen. Snittvekta så langt i uke 29 er på 3,1 kilo. 

Største fisk ble tatt 19. mai i Holmfoss, og var på 17,5 kilo, tett fulgt av en fisk på 17,3 kilo 19. juni, tatt på samme vald.

Powered by Labrador CMS