Annonse

Test av Benchmade Altitude

Test av Benchmade Altitude jaktkniv

Snedig kniv til fjelljakta

Benchmade Altitude er en lett og god kniv for fjelljakta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dette er en sann lettvektskniv for jegere som vil drasse på minst mulig. Med en samlet vekt på bare 70g (kniv og slire), er den et funn for gramjegeren. Benchmade har likevel klart å lage en fullverdig jaktkniv. Kniven framstår som svært solid, til tross for den sparsomme vekta. I stedet for tradisjonelle sidepaneler i hele skaftlengden, er kniven laget med små karbonpaneler på hver side. Produktutviklerne har her gjort en svært god jobb for å få kniven til å ligge naturlig i hånden under forskjellig bruk gjennom slakteprosessen.

Spinkelt og godt

Jo da, skaftet er spinkelt og godt, men gir overraskende trygt og behagelig grep.

Hele kniven har fem områder med sagtannliknende spor, med den hensikt å øke komfort og sikkerhet under bruk. Det er på disse stedene kniven er i berøring med hånd og fingre under prosessene, og det gir et sikrere grep når hånden er glatt av blod og fett. Disse feltene skal altså ikke brukes til saging. Til det er de verken skarpe eller dype nok.

Allsidig

Kniven er levert med en svært skarp egg. I vår test er kniven brukt i hele slakteprosessen på flere mindre hjortevilt, og skarpheten har holdt svært bra. Vi har brukt et lite diamantbryne til vedlikeholdssliping, noe som har fungert utmerket. Lengden på kniven og bladet er godt tilpasset et variert jakt- og friluftsliv. Den gjør en fullgod jobb for både småvilt- og mindre hjortevilt. Bladlengden er ikke optimal for partering av litt større dyr, men allsidigheten gjør den uansett til et godt valg for den som ønsker å klare seg med bare en kniv i sekken.

Enkelt slire

På selve kniven finner jeg kun ett ankepunkt; hakket (skillet) mellom skaft og eggen på bladet er litt skarpt og henger seg opp i skinnet når man ønsker å bruke hele bladlengden under flåing. Dette er likevel noe man kan vennes seg til hvis kniven blir brukt hyppig. Den kamuflasjefargede sliren i hardplast er av det enkle men solide slaget. Den holder svært godt på kniven, men slipper likevel greit, når kniven skal brukes. Det er mulig å feste sliren i et veldig smalt belte, selv fant jeg det mest hensiktsmessig å ha den i topplokket på sekken. Fargevalg og karbonpanelene gir Altitude et stilfullt utseende. Prisen er forholdsvis høy, men dette framstår som et gjennomført kvalitetsprodukt, som det verdt å betale litt ekstra for.

Benchmade Altitude

Lettvekts jaktkniv i hel metallutføring med små sidepaneler av karbonfiber og G10.

Vekt: 47 g,

Størrelse: 18,8 cm, lengde knivblad: 7,8cm,

Materiale: cpm-s90v (59-61 HRC), slire i lett og solid hardplast (23 g).

Pris: kr 2899,-

Leverandør: Milrab

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS