Annonse

Test av Jervenduken Exclusive

Test av Jerven Exclusive

Varm og støyende

Jervenduken Exclusive med vanntette glidelåser er varm, svindyr og bråker i minusgrader.

Publisert

Jervenduken har vært på markedet i en årrekke. Exclusivemodellen er heller ikke ny, men er nå testet gjennom en sesong med variert bruk. 

Poenget med denne duken er at du kjøper den uten fôr, og bygger ut systemet med valgfri tykkelse på tilleggsfôret etter behov. Da får du egentlig tre poser i én. 

Uten fôr har du likevel beskyttelse mot vind og nedbør, men altså ingen varme. Dette passer bra for sommer og tidlig høst, eller som nødduk.

Fleksibel

Med 60 grams vattering i primaloft, beholder du mye mer varme inne i duken. Villreinjakt i september og annen høstbruk passer ypperlig. 

Med det varmeste foret på hele 170 gram primloft (per m2), kan du ligge ute vinterstid. Merk at denne riggen veier godt over to kilo.

Bråkete i kulde

I kjent Jerven-stil, har også denne duken en ulempe; stoffet blir stivt og støyende i kulde. På villsvinjakt i Sverige, ble det tykkeste fôret med under duken. Selv om det etter hvert ble 10 minus på nattepost i bua, var det varmt og godt i posen. 

Men da galten dukket opp rett under glugga, og jeg måtte strekke hals for å se grisen, bråkte stoffet så mye at svinet forsvant tvert.

Lignende har jeg erfart både på bever- og rådyrpost. På reinsdyrjakt med lange hold, oppleves ikke dette som et problem.

Holder tett

Den største fordelen med denne duken kontra de andre modellene, er likevel de vannavvisende YKK-glidelåsene. Det har tidligere vært et stort irritasjonsmoment at vannet siger inn i duken gjennom glidelåsen i front. 

En ting er at du blir våt og kald; verre er at duken blir svært tung før hjemtransport, med påfølgende lang tørketid. De nye glidelåsene løser dette!

Skiftet mellom forskjellig fôr går unna på noen minutter med litt trening. Fleksibiliteten er en åpenbar fordel for produktet. Men prisen på denne duken og to vatteringer, er høyere enn to andre duker til sammen. 

Spørsmålet blir hva du har mest bruk for, og hvor mye du er villig til å betale for de vannavvisende glidelåsene. Prisen er uansett like stiv som ytterstoffet er i kulda!

Jervenduken Exclusive

Fôret og vanntett fjellduk med valgfri tykkelse på fôr/vattering, henholdsvis 60 gram eller 170 gram. Har vannavvisende glidelåser. Leveres med løse armer, rescueflagg, belte og tre oppbevaringsposer. Ti års garanti.

Størrelse som vindsekk: 102x220 cm
Størrelse utslått: 204x220 cm
Vekt duk: 750 g
Vekt fôr: 850 g og 1450 g
Pris: kr 4690,-. Vattering 60 g kr 2550,-, vattering 170g kr 2650,-. Samlet kr 9850,
Leverandør: Jerven

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS