NM Nordisk

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Skal du nå helt til topps, må du være en relativt komplett jaktskytter. Men det er mulig å hevde seg, selv om du ikke er helt i toppen i alle de fire øvelsene, orienterer jaktkonsulent Vidar Nilsen i NJFF.

Skyteprogrammet i disiplinen Nordisk Jaktskyting består av to grener med rifla og to med hagla, over to dager. Med rifla er det skudd mot rådyrfigur og løpende elg som gjelder, med hagla 25 leirduer jegertrap og 25 duer leirduesti/sporting.

Les også: Martin Røsaker ble norgesmester i jegertrapp i 2021

De aller beste prikker gjerne inn 350 poeng, pluss – av 400 mulige poeng. En score de fleste av oss vil betrakte som sykt bra.

Inspirerende og variert

– Flere konkurranseskyttere bør prøve grenen. Det er variert og inspirerende skyting. Blir du først hekta, oppleves grenen som den artigste inne jaktskyting, sier Nilsen.

At Norges Jeger- og Fiskerforbund stiller med et landslag i Nordisk mesterskap i grenen, kan også være en motivasjon for å sikte mot toppen.

Les også: Even Nordsveen fra Løiten JFF er norgesmester

Årets NM i Nordisk Jaktskyting går i regi av Hemnes JFF i Akershus, som er et av kjernedistriktene for landets konkurranseskyttere, uansett gren.

– Vi er klar, sier Silje Fjeldskogen i arrangørforeningen.

Hemnes JFF har stått for NM i Nordisk jaktskyting en rekke ganger, og kan mesterskapet.

Har du noen spørsmål i forbindelse med NM, treffer du Silje på tlf. 98 44 23 73.