Annonse

Test av Accurize Shooting System

Skyte=simulator til folket

Accurize Shooting System er et solid og enkelt treningsverktøy for både jegeren og konkurranseskytteren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Skytesimulatorer finnes i flere varianter, men mange har vært for de spesielt interesserte. For stor, dyr og avansert for en vanlig jeger, eller for enkel til å gi god trening.

Accurize Shooting System har forsøkt seg på kombinasjonen avansert, enkelt og relativt rimelig. Systemet passer for rifle- og pistolskyting, og skytteren kan bruke sitt vanlige våpen. Vi har testet systemet med rifler påmontert kikkertsikter og åpne sikter, samt pistol.

Simulatoren består av en skiveenhet/ramme i A4-størrelse som inneholder all elektronikk, inklusive batteri, som lades med USB-kabel (16 timer driftstid på fullt batteri). Sett skiveramma på den medfølgende trefoten, skyv på plass ei passende skyteskive.

Last ned Accurize-appen og lad med laserpatron – og du er i gang. Her trenger du altså ingen PC – treffene dine overføres via bluetooth direkte til mobiltelefon eller nettbrett.

Før bruk trengs innskyting, noe som kan gjøres med ett skudd med laserpatron. Ved bruk av kikkertsikte kan det være en utfordring med parallakse. De fleste kikkertsikter til jaktbruk er justert til å være parallaksefri på 100 m, noe som betyr at når du ser i kikkerten på så kort avstand som 5–10 meter, vil retikkelet/siktekorset kunne flytte seg på blinken om du ikke holder hodet på samme plass hver gang.

Med god kinnstøtte, som gir likt anlegg hver gang, er likevel problemet minimalt for vanlig jegertrening, men et kikkertsikte med parallaksejustering er optimalt om du vil ha maksimal presisjon. (Simulatorleverandøren kan levere et kikkertsikte med parallaksejustering ned til 3 meter.) Med rødpunktsikte er problemet minimalt, og ved bruk av diopter eller åpne sikter, er ikke parallakse et tema.

Laserpatronene som er tilpasset systemet, leveres i de fleste vanlige kalibre. Patronene er utstyrt med gummipakning og sitter godt fast i kammeret. Fravær av utdrager muliggjør trening med fulle ladegrep – dette liker vi på en simulator for jegertrening.

Lasersystemet viser treffpunkt, men du får ikke visning av bevegelser før og etter avtrekk. Slike analysefunksjoner er tilgjengelige på enkelte avanserte simulatorer, men til enkel og grei hverdagstrening for «vanlige» skyttere/jegere, er visning av kun treffpunkt greit nok.

I appen til simulatoren kan det legges inn ulike brukere, med ulike våpen og ulike skiveoppsett. Appen kan også programmeres til å koble seg til skiva automatisk ved oppstart. Det gjør det kjapt å komme i gang. Når det er enkelt og raskt å «fyre opp» systemet, blir det lettere å ta ei rask treningsøkt.

Viltmålbanen leveres for skyting på løpende elg eller villsvin. Banen på 1,5 m er enkel å sette opp, og farten kan justeres.

Viltmålbane
Accurize leverer også en bane for skyting på løpende elg eller villsvin. Banen, som er 1,5 m lang, består av to karbonstenger og en motorenhet, som løper på skinnene. Du bruker da samme skiveenhet som til stillestående mål.

Styringsenheten er koblet til et oppladbart batteri, så i likhet med skiveenheten, er du ikke avhengig av nettstrøm. Banen er lett å sette opp, og du kan styre start og stopp manuelt, eller la den gå fram og tilbake automatisk. Farten kan også justeres.

Det som skiller seg litt fra «live» skyting på løpende mål, er at du med laser må sikte der du ønsker å treffe. Faktoren med foranhold forsvinner, men ved f.eks. elgbaneskyting har en også et siktepunkt å forholde seg til, så treningseffekten er utvilsomt god likevel.

Accurize Shooting System leverer som forventet, og i tillegg til å være et godt treningsverktøy for «vanlige» jegere, vil det absolutt være en simulator som egner seg til foreningsbruk.

PRODUKTNAVN: Accurize Shooting System

PRODUKTFAKTA: Accurize skytesystem består av en simulatorskjerm, trefot og USB-lader. Det skytes med laserpatron, som er tilgjengelig i de vanligste rifle- og pistolkalibre. Systemet er for innendørs bruk. Skivene som leveres er tilpasset 5m og 10m skyteavstand

PRIS: kr 6995,- (grunnpakke med to skiver og én laserpatron), og kr 7995,- (viltmålbane 1,5m)

LEVERANDØR: www.landro.no

Powered by Labrador CMS