Statskog åpner salg av dagskort for elgjakt

For å få en sunnere elgstamme og samtidig øke jaktinteressen, åpner Statskog for salg av rekordmange dagskort på elgjakt.
08. november 2021

Statskog åpner for salg av rekordmange rimelige dagskort på elgjakt over hele landet fram til 23. desember. Målet er å forebygge sultedød, beiteskader og påkjørsler av elg.

– Dette er første gang vi åpner for salg av rimelige dagskort for elgjakt i Statskog-områder over hele landet. Vi har da samme kortpris overalt, uansett hvor attraktive jaktområdene er, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, til Nationen.

De aller fleste steder går jaktperiodene ut i slutten av oktober. Der det er igjen elg på kvoten når lagsjakta er avsluttet, frigir Statskog nå muligheter ved å legge ut tilbud i form av dagskort.

Med jaktkort velger jegerne selv hvor mange dager de vil jakte. Det er også fritt fram hvor mange tilleggsjegere de vil ha med seg.

Årlig felles det nå rundt 30.000 elger i Norge under jakta – mot cirka 40.000 for ti år siden. I Norge er det i dag rundt 59.000 elgjegere.

(©NTB)

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå