Viltstellprisen til livredderne i Østfold

Magnus Johannessen (Båstad GJFF) og Bjørn Einar Lier (Trøgstad JFF) tildeles NJFFs viltstellspris 2021 for sitt slått- og rådyrprosjekt.
14. oktober 2021

«Slått og rådyrprosjektets menn og kvinner avdeling Trøgstad har reddet et hopetall av rådyrkillinger fra slåtten, etter at de satte i gang. I fjor tok de i bruk drone med varmesøkende kamera og har reddet over 50 killinger så langt i år.»

Slik lyder noe av begrunnelsen fra NJFFs forbundsstyre. Dugnadsinnsatsen fra foreningenes frivillige bidrar stort til at andelen av killinger som blir tatt av slåmaskiner har gått ned. Innsatsen er godt kjent lokalt, og stadig flere gressprodusenter og grunneiere tar kontakt for å få bistand.

En bevegelse

– Da vi startet opp i 2016, var vi bare en liten gjeng, og effekten var ikke så god. Nå vet vi at det virker. Prosjektet viser at man gjennom samarbeid kan oppnå strålende resultater. Her har produsenter, jegerforening, kommune og frivillige skapt det jeg nesten vil kalle en liten bevegelse. Tusen takk til alle som har stilt opp, og som fortsetter å gjøre det, sier Bjørn Einar Lier i Trøgstad JFF.

NJFFs viltstellpris deles ut til medlemmer av forbundet som har gjort en særlig innsats innen planlegging og gjennomføring av en aktiv viltforvaltning. Foreninger og fylkeslag er oppfordret til å fremme forslag om aktuelle kandidater. Prisen blir utdelt under NJFFs landsmøte 12.–14. november.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå