Viltstellprisen til livredderne i Østfold

Magnus Johannessen (Båstad GJFF) og Bjørn Einar Lier (Trøgstad JFF) tildeles NJFFs viltstellspris 2021 for sitt slått- og rådyrprosjekt.
14. oktober 2021

«Slått og rådyrprosjektets menn og kvinner avdeling Trøgstad har reddet et hopetall av rådyrkillinger fra slåtten, etter at de satte i gang. I fjor tok de i bruk drone med varmesøkende kamera og har reddet over 50 killinger så langt i år.»

Slik lyder noe av begrunnelsen fra NJFFs forbundsstyre. Dugnadsinnsatsen fra foreningenes frivillige bidrar stort til at andelen av killinger som blir tatt av slåmaskiner har gått ned. Innsatsen er godt kjent lokalt, og stadig flere gressprodusenter og grunneiere tar kontakt for å få bistand.

En bevegelse

– Da vi startet opp i 2016, var vi bare en liten gjeng, og effekten var ikke så god. Nå vet vi at det virker. Prosjektet viser at man gjennom samarbeid kan oppnå strålende resultater. Her har produsenter, jegerforening, kommune og frivillige skapt det jeg nesten vil kalle en liten bevegelse. Tusen takk til alle som har stilt opp, og som fortsetter å gjøre det, sier Bjørn Einar Lier i Trøgstad JFF.

NJFFs viltstellpris deles ut til medlemmer av forbundet som har gjort en særlig innsats innen planlegging og gjennomføring av en aktiv viltforvaltning. Foreninger og fylkeslag er oppfordret til å fremme forslag om aktuelle kandidater. Prisen blir utdelt under NJFFs landsmøte 12.–14. november.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skytebaneregister i boks

Etter et års møysommelig arbeid, er NJFF klar med en oppdatert oversikt over alle landets jaktskytebaner.

Usikre utsikter for buejakt i Danmark

Manglende innrapporteringer fra forsøksordningen med buejakt på storvilt i Danmark gjør at jakta forlenges til 31. august. Deretter blir det avgjort om jaktformen blir endelig tillatt eller forbudt.

Slik tar du vare på jegerprøvekandidaten

Av de rundt 10 000 kandidatene som avlegger jegerprøven årlig, strever over halvparten med å komme seg på jakt. – Tilrettelagte jakter og skytebaner er nøkkelen for å huke tak i ferske jegere, fastslår leder i Skien JFF, Ole Martin Meland.

På forsiden nå