Rypejegerne tok det som en selvfølge at tilbyder disponerte terrenget han leide ut i Setesdal Austhei Telemark. Det gjorde han ikke. Nå er saken politianmeldt. Bildet har ingen tilknytning til saken.

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.
27. oktober 2020

Saken etterforskes av Vinje lensmannskontor, som bekrefter at de har mottatt flere anmeldelser, men ikke ønsker å fortelle hvilke etterforskningsskritt som er gjort.  

Det melder Fædrelandsvennen.

Terje Hunemo er leder i Tvedestrand JFF. Han forteller til avisen at mannen var hyggelig, høflig og veldig opptatt av at ting skulle gjøres skikkelig.

Historien starter med at en kamerat av Hunemo legger ut en melding på en Facebook-side for utleie av jaktterreng. En mann tilbyr utleie av et fjellterreng i Setesdal Austhei i Telemark, inkludert hytte.

Overlagt svindel

Da Hunemos kamerat drar til terrenget foran jaktstart, møter han flere andre jegere som har leid samme terrenget. Han forsøker å kontakte utleieren, uten å lykkes.

Hunemo legger ut en etterlysning i den samme Facebook- gruppa. Da ramler det inn med henvendelser fra flere rypejegere som har leid terrenget.  

I slutten av august anmelder Hunemo mannen på vegne av seks jegere som skal ha blitt lurt, deriblant Rune Foss fra Disenå i Hedmark som forhåndsbetalte 5000 kroner til mannen.

– Dette er overlagt svindel. Man må kunne stole på folk, understreker fuglejegeren overfor Jakt & Fiske.

Foss er fortørnet over politiet.  

– Mannen er anmeldt for lignende forhold flere ganger tidligere, uten at politiet tar affære, sier han.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rødlista:

Villrein inn - rypa ut

Artsdatabanken har mottatt innspill til oppdatert rødliste.

Håp om å utrydde skrantesjuken - her er anbefalingen

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant tiltakene Miljødirektoratet og Mattilsynet foreslår for å bekjempe skrantesjuke blant villrein på Hardangervidda.

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

På forsiden nå