Leder for Jakt og Fiskesenteret på Flå, Anders Storm Nilsestuen, ser fram til å fylle lokalene med kursdeltagere igjen. Foto: JFS

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.
14. mai 2020

Aktuelle kurs på Jakt og Fiskesenteret

  • Skadefellingskurs 21.-24. mai
  • Den sporrene hunden del 1, del 2 og del 3. 29-31. mai
  • Skytekurs rifle 5.-6. juni
  • Kombikurs rifle/hagle 5.-7. juni
  • Ettersøk Grunnkurs 5.-7. juni
  • Kurs i trening av ståendefuglehund 5.-7. juni
  • Skytekurs hagle 6.-7. juni
  • Jakthunddressur Instruktør 12.-14. juni
  • Hagleinstruktørkurs 12.-14. juni
  • Rifleinstruktør del II 19.-21. juni

Du finner mer informasjon på www.jaktogfiskesenteret.no

– 14. mars var vi klare for ha et rovvilthundseminar med over 100 deltakere. Det skulle sparke i gang årets kurssesong for alvor. Det ble det naturlige årsaker ikke noe av, sier Anders Storm Nilsestuen og tilføyer at perioden fra midten av mars til slutten av juni står for nærmere 90 prosent av årsomsetningen.

– Vi hadde en helt formidabel booking av kurs i mars og april. Så kom dette.

– Hva gjorde dere da?

– Vi avlyste nesten 14 dager i forkant av kursene. Det var veldig vanskelig å forholde seg til hvor lenge retningslinjene og restriksjonene ville vare.

Mye flyttes til høsten
Jakt og Fiskesenteret har flyttet de kursene som ble kansellert til juli - september. Småviltseminaret som skulle gått av stabelen i mars, er flyttet til november.

Nilsestuen påpeker at samtlige kunder har utvist stor forståelse for programendringer som en følge av koronaepidemien. De ansatte på Jakt og Fiskesenteret har vært permittert, men er nå enten tilbake, eller på vei tilbake i jobb.

Fullt fokus på jegerprøven
– Hva skjer framover på JFS?

– Da myndighetene nylig åpnet opp for samlinger for under 50 personer for profesjonelle arrangører, så var vi klare. Generalprøven ble det store rifleinstruktørkurset 8-10. mai. Nå er det fullt fokus på jegerprøvekurs.

Nilsestuen opplyser om at det er mange som ikke har fått tatt jegerprøven når de ville, og at JFS derfor forventer et visst trykk framover. Som en følge av dette har alle ansatte endret ferieplanene sine

– Det blir ikke mye sommerferie i år. Vi kjører tett med kurs i juli. Ferien får vi ta til høsten. Det er jo også en fin ferietid, smiler en optimistisk Anders Storm Nilsestuen ved Jakt og Fiskesenteret på Flå i Hallingdal.  

Jakt- og Fiskesenteret har åpen rifle- og haglebane hele sommeren. For booking av den, kontakt jfs@jaktogfiskesenteret.no


Trenger du å finpusse skyteferdighetene før jakta starter, så er både hagle- og riflebanen på Flå tilgjengelig nå. Illustrasjonsfoto: Vidar Nilsen

 

Siste fra Jakt

Portrettet:

Stålmannen Hans Kristian Wear

Dette portrettet handler ikke om alternativ ammunisjon, men om egenskaper. Det finnes folk som er lagd av spesielle materialer.

– Store mørketall om viltpåkjørsler

Nesten 12 000 elg, hjort og rådyr ble registrert påkjørt av motorkjøretøy i fjor, ifølge Norsk institutt for naturforskning. Men mørketallene er store, spesielt på rådyr, sier ettersøksveteran Rune Borgersen.
Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

På forsiden nå